Persona equipat contra el coronavirus i desinfectant un pont

Salut identifica l'origen del brot a l'Hospital d'Igualada

Segons el departament de la Generalitat, la situació es complicava a partir d'un dinar amb una vuitantena d'assistents

El departament de Salut  de la Generalitat  ha assegurat que el motiu de què el coronavirus hagi actuat de manera més agressiva a Igualada té origen en un dinar que es va celebrar amb la presència d'una vuitantena d'assistents dels quals molts pertanyen a l'equip professional sanitari de l'hospital i també un nucli familiar de cinc persones contagiades, i això ha propiciat que s'hagin hagut de prendre mesures especials de confinament a la resta del territori, tal com ha exposat en una compareixença Joan Guix, el secretari de Salut Pública. 

Balanç actual

Catalunya ha registrat 568 casos nous de coronavirus en les últimes hores, davant dels 836 positius detectats dimecres, cosa que eleva el total d’infectats a 3.270 En canvi, han mort 27 persones, gairebé el doble que les 14 de les 24 hores anteriors, cosa que fa un total de 82 defuncions des de l’inici de l’epidèmia. Totes tenien patologies prèvies. Així ho informa el Departament de Salut  en les dades actualitzades aquest dijous al vespre.

Del nombre total d'afectats pel coronavirus, 98 persones es troben en estat greu, sis més que dimecres. Hi ha 384 professionals sanitaris afectats pel Covid-19, amb un increment proper al 70% respecte dimecres.