Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president Torra i la consellera Vergés, en una compareixença de premsa.

Mapes: Salut permet veure com afecta el coronavirus a la teva comarca

Es tracta d'una nova incorporació als mapes de Salut

El president Torra i la consellera Vergés, en una compareixença de premsa.
El president Torra i la consellera Vergés, en una compareixença de premsa. | ACN

El departament de Salut  ha fet canvis i millores en els mapes interactius sobre covid-19 que proporcionen informació actualitzada sobre la pandèmia. A banda de l'anàlisi que s'ofereix amb gràfiques dinàmiques i interactives de les últimes dades, als diferents mapes que ja existien s'hi afegeix com a novetat la publicació d'un mapa de mortalitat per comarques. La font d’informació és també el registre  RSAcovid19 del departament de Salut, incloent les dades de defuncions notificades per part de les empreses de serveis funeraris, en les quals es declara el nombre de casos de mort per COVID-19, tant de casos positius com de sospitosos.

S’hi presenta el nombre de defuncions acumulades fins la data d’actualització, la taxa estandarditzada i la taxa crua per 10.000 habitants. Així mateix, aquesta informació s’ha complementat amb un mapa de calor per defuncions per regions sanitàries, que també conté informació desglossada per gènere i per edat.

La resta de mapes

Els mapes de casos per municipis i per les demarcacions sanitàries conegudes com Àrees Bàsiques de Salut (ABS) mostren el nombre de casos acumulats —des de l'inici de la pandèmia fins la data de l'última actualització de les dades— que han donat positiu després de realitzar una prova diagnòstica de PCR o un test ràpid. A més, contenen el càlcul de les taxes ajustades per sexe i edat i les taxes crues dels casos positius acumulats per cada 10.000 habitants.

S’inclouen també les xifres sobre els casos sospitosos acumulats —fins la data de la consulta— que és una de les novetats que incorporarà el sistema. Els casos sospitosos són els d'aquelles persones que, davant la presència de símptomes, han estat classificades com a possible cas per un professional, però no tenen una prova diagnòstica de PCR o test ràpid amb resultat positiu.

Els mapes interactius van entrar en funcionament el passat 28 de març per oferir informació actualitzada a la ciutadania sobre l'evolució de la pandèmia arreu del territori català. Fins el moment han acumulat més de 670.000 visualitzacions i es poden trobar al portal especialitzat del Departament de Salut.