Vergés es pronuncia a 24 hores de la decisió sobre el canvi de confinament

La consellera de Salut vol ser «curosa» i opta per esperar que es reuneixi el PROCICAT

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha evitat aquest dijous pronunciar-se sobre la possibilitat de canviar el confinament comarcal per un del més ampli, delimitat per vegueries regions sanitàries. Des de l'Hospital de Terrassa, on ha visitat el nou espai polivalent que s'ha posat en servei, Vergés ha recordat que, com fan «constantment», estan analitzant les dades d'evolució de la pandèmia per prendre en tot moment les mesures «més justes», sense descartar cap escenari.

De fet, la mateixa Meritxell Budó, portaveu del Govern, obria la porta a la possibilitat que s'ampliés el perímetre de confinament a Catalunya, això sí, sense confirmar res, a l'espera de l'anàlisi i decisió final del PROCICAT.

«Vull ser curosa perquè estem especulant amb les expectatives de la gent», ha alertat. Vergés ha insistit que la pandèmia està en un punt «molt delicat», amb més de 500 llits d'UCI ocupats per malalts Covid, i ha demanat «prudència» per no anar a pitjor.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Les dades de coronavirus d'aquest mateix dijous a Catalunya

La decisió d'ampliar el perímetre del confinament a Catalunya depèn, com ha recordat aquest dijous la consellera de Salut, Alba Vergés, de l'avenç de la pandèmia i l'anàlisi del PROCICAT, previst per a aquest divendres, sobre les dades i indicadors de la Covid. Unes dades que continuen a l'alça, com es desprèn de la nova actualització de xifres que ha fet públic aquest dijous, com fa diàriament, el Departament de Salut.

Catalunya ha registrat fins aquest dijous 622.949 casos confirmats acumulats de coronavirus (576.717 amb PCR o test d'antígens), 2.113 més que en el recompte de dimecres, segons ha informat la Conselleria de Salut de la Generalitat a través del seu web. La xifra total de morts se situa en 21.609, fet que suposa 15 més que dimecres: 13.706 a hospitals o centres sociosanitaris, 4.558 a residències, 1.161 a domicilis i 2.184 que no són classificables per falta d'informació. A les residències de gent gran fins ara 33.844 persones han donat positiu, de les quals 8.784 han mort i 18 actualment es troben ingressades.

Quant als pacients que actualment estan ingressats, la xifra se situa en 1.697, fet que representa 27 menys que en l'últim recompte, dels quals 514 es troben a les UCI de centres públics i privats, tres més que dimecres.

La velocitat de reproducció de la malaltia (Rt) puja fins a l'1,35 i el percentatge de positivitat dels tests d'antígens i PCR se situa en el 7,11%, mentre que la incidència acumulada a 14 dies és de 256,68 per cada 100.000 habitants. La taxa del risc de rebrot, per altra banda, també ha pujat: dimecres va arribar a un nivell de 336 i aquest dijous se situa en 346.

Com avança el pla de vacunació a Catalunya?

Catalunya ha administrat el vaccí contra el coronavirus a un total d'1.443.464 persones des que va començar la campanya de vacunació (474.124 ja n'han rebut la segona dosi): s'han administrat 97.502 primeres dosis en un dia.

Del total de persones inoculades amb la primera dosi, 1.061.390 són de la província de Barcelona, 136.617 de Girona, 92.570 de Lleida i 149.567 de Tarragona; i 61.391 del total són usuaris de les residències catalanes. En percentatges, s'ha vacunat en primera dosi el 18,6% de la població catalana, de la qual un 6,3% ja té la pauta completa de vacunació i, per tant, gaudeix d'immunitat contra el virus.


Comentaris

envia el comentari