IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Salut pagarà els dispositius per controlar la glucosa als menors diabètics

La Generalitat assumirà els costos d'aquest aparell necessari per saber els nivells de glucosa durant tot el dia

Pánico en una escuela española después que todos los alumnos se pinchasen con la misma aguja
Els dispositius ajuden a controlar els nivells de glucosa durant tot el dia | Cedida
 

El Servei Català de la Salut (CatSalut) assumirà el finançament dels dispositius de monitoratge continu de glucosa per tots els menors d’edat amb diabetis tipus 1 a partir del desembre. El govern ha confirmat que aquesta mesura, pionera a l’Estat, permetrà que tots els pacients de menys de 18 anys tinguin accés a aquest aparell que controla el seu nivell de glucosa durant tot el dia.   

El govern català va aprovar aquest protocol a començaments del 2018. CatSalut va consensuar-lo amb experts clínics de diferents serveis d'endocrinologia de Catalunya. A més d’aquests dispositius, la Generalitat finançarà els sensors tipus 'flash' per als diagnosticats amb aquesta malaltia d’entre 4 i 17 anys.  

El finançament es va iniciar al mes de juliol

Va ser aquest mes de juliol quan es va iniciar aquest nou protocol d’actuació, prioritzant els col·lectius amb més risc. En una primera fase, es van finançar els aparells pels menors de 7 anys en els quals, per la seva edat, és més difícil detectar una hipoglucèmia.

En unes poques setmanes, el protocol s’aplicarà també en la resta de menors afectats per la malaltia i també en dones embarassades i en pacients que tot i portar bomba d’insulina, pateixen hipoglucèmies de manera inadvertida i repetida.   

Seran els professionals mèdics els que decidiran quin és el sensor més adequat per cada pacient segons les seves característiques clíniques. CatSalut els oferirà la possibilitat d’accedir a tots els dispositius de monitoratge disponibles en el mercat.

Cada any es diagnostiquen 700 nous casos de diabetis a Catalunya

 La diabetis és una malaltia relativament desconeguda entre la població, tot i que 600.000 persones estan diagnosticades a Catalunya. Tot i que es continuen fent avenços per curar-la, cada any es detecten 700 nous casos, segons recull un informe de CatSalut d'aquest mes de novembre.

Un 75% de les persones, a les quals se'ls detecta la malaltia cada any, tenen menys de 30 anys. Aquesta malaltia, que afecta més als homes que a les dones sobretot si són hipertensos i sobrepès, té una gran presencia entre els menors de 15 anys, concretament un 8% de tots els nens i joves catalans la pateixen. 


Comentaris

envia el comentari