Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La consellera de Salut, Alba Vergés, aquest 19 de febrer del 2021 a Salt

Salut es planteja canvis sobre la mascareta a Catalunya: «En les properes setmanes»

Marc Ramentol diu que l'estiu del 2021 serà més semblant al del 2019 que al del 2020

Marc Ramentol, secretari general del Departament de Salut, ha reconegut que en les properes setmanes l'ús de la mascareta serà un dels debats que s'abordaran al departament. Ramentol ho ha explicat en una entrevista mantinguda aquest diumenge, 16 de maig, al programa 'Via Lliure', de 'RAC1'. D'aquesta manera, i de forma molt tímida, Ramentol obre la porta a possibles canvis sobre l'ús d'aquest element de protecció, un debat que assegura que es mantindrà en el si del departament en les properes setmanes i ha indicat que Catalunya està molt atenta als que passa en països amb més immunització, com Estats Units, Israel o Regne Unit.

Ramentol, partidari d'avançar en la vacunació als països pobres

El secretari general del Departament de Salut ha coincidit amb l'OMS en la necessitat de prioritzar la vacunació dels països més pobres per davant dels nens dels estats més desenvolupats. En declaracions a Rac1, ha argumentat que la immunitat dels adults ja es tradueix en «protecció» de la població infantil; ha recordat que «no és una malaltia severa» per als nens i que en realitat «genera més risc de mutacions» el fet que hi hagi àmplies capes de població adulta en altres països que no tenen accés a la vacuna. Ramentol ha opinat que l'estiu del 2021 serà més semblant al del 2019 que no pas al del 2020.

Pel que fa a la imatge dels 'botellons' d'aquesta nit, ha reiterat que són imatges que no agraden, però ha insistit que són «esdeveniments aïllats» i ha demanat no caure en «l'estigmatització del col·lectiu jove». Sobre l'estiu, no ha volgut anticipar les mesures que s'aniran relaxant, però sí que ha apuntat, sobre els grans festivals musicals, que si les condicions epidemiològiques ho permeten poden ser un «pas més en aquest estudi de represa de grans esdeveniments».

Gairebé el 25% de les persones de 50 a 59 anys té la primera dosi de la vacuna contra la covid-19

Gairebé el 25% de les persones de 50 a 59 anys té la primera dosi de la vacuna contra la covid-19, concretament un 24,9%, segons les últimes dades del Departament de Salut. A nivell general, el 31,2% de la població de Catalunya ja ha rebut la primera punxada del vaccí i el 14,6% dels catalans té la pauta completa. Si només es tenen en compte els majors de 16 anys, el percentatge puja fins al 36,7% amb la primera dosi i un 17,2% amb la pauta completa. En xifres absolutes, estan totalment immunitzades 1.141.811 persones, 3.200 persones més que fa 24 hores. S'han administrat 2.442.174 primeres dosis (+26.093) i 1.073.952 (+2.119) les segones.