Personal sanitari administrant la vacuna d'AstraZeneca a una persona al País Basc

Salut preveu citar els majors de 70 anys per vacunar-se a partir de la setmana vinent

Carmen Cabezas assegura que en alguns punts de Catalunya ja s'ha començat a citar en haver enllestit el procés amb les persones més grans de 80 anys

La subdirectora general de Promoció de la Salut de la Generalitat i responsable de la vacunació contra la Covid-19 a Catalunya, Carmen Cabezas, ha explicat aquest divendres que treballen amb la previsió que a partir de la setmana vinent començaran a citar «de manera generalitzada» persones d'entre 70 i 79 anys perquè rebin la vacuna contra el coronavirus.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Cabezas ho ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio, en què també ha destacat que «en alguns punts de Catalunya ja s'ha començat a citar», ja que s'ha acabat d'immunitzar els majors de 80 anys. En aquest sentit, ha assegurat que s'ha començat per les persones «més grans» d'aquest grup d'edat, és a dir, les de 79 anys.

D'altra banda, Cabezas ha assegurat que la vacuna Sputnik «està bé i és una opció possible», tot i que ha recordat que no Salut no pot decidir unilateralment, ja que «estem dins de l'estratègia europea».

L'ampliació de la vacunació amb AstraZeneca fins als 69 anys és «una bona notícia»

En relació amb el vaccí d'AstraZeneca, Carmen Cabezas ha celebrat l'ampliació fins als 69 anys decidida aquets dijous pel Consell Interterritorial de Salut. «És una bona notícia», ha dit la responsable de la vacunació contra la Covid-19, alhora que ha recordat que Catalunya ha estat «sempre a favor» que no hi hagués limitació superior. D'altra banda, ha demanat als menors de 60 amb una dosi d'aquest vaccí que estiguin «tranquils» i ha previst que la setmana que ve se sabran què fer amb la seva vacunació.

Carmen Cabezas ha explicat que per als menors de 60 anys vacunats amb una dosi d'AstraZeneca hi haurà tres opcions. La primera és continuar amb una segona dosi del mateix vaccí, ja que ha explicat que hi ha països on ja s'està fent i els efectes adversos «s'han produït sempre amb la primera dosi». La segona solució és fer servir una altra vacuna i la tercera deixar-los amb una sola dosi d'AstraZeneca. «Han d'estar tranquils perquè amb una dosi de la vacuna ja tenen una protecció important», ha manifestat.

Segons ha explicat, les segones dosis d'aquest vaccí s'haurien de començar a posar el 3 de maig a Catalunya, tot i que no ha descartat també la possibilitat d'allargar el període entre les dues dosis, seguint alguns estudis que apunten en aquesta direcció.