La consellera de Salut, Alba Vergés, en una roda de premsa

Salut prorroga 15 dies més la prohibició de fer reunions socials de més de sis persones

El DOGC publica una resolució que amplia la vigència de les restriccions per frenar la Covid-19

El Departament de Salut ha prorrogat 15 dies més les restriccions vigents per aturar la Covid-19 de Catalunya. Entre aquestes, destaca la prohibició de fer reunions socials de més de sis persones, ja sigui en l'àmbit públic com privat. El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat aquest divendres una nova resolució en què s'informa de la vigència durant 15 dies més de les limitacions atenent a la situació epidemiològica actual.

El text publicat al DOGC estableix que el manteniment de les limitacions dels contactes i les activitats en grup es considera «una mesura proporcional, idònia, necessària i justificada amb la finalitat de trencar les cadenes de transmissió, evitar els contagis i impedir l'expansió de la infecció».

Queden fora d'aquesta prohibició les activitats religioses, les docents, les d'oci infantil i juvenil (extraescolars), les d'intervenció sociosanitària, les culturals i els transports. Les biblioteques, museus i monuments queden oberts complint amb el seu pla sectorial i les activitats lúdiques, esportives, els parcs d'atraccions i infantils també seguiran oberts i hauran de seguir les recomanacions.

Limitar els contactes i les activitats grupals

Segons el decret publicat al DOGC, la pròrroga de les mesures es justifica per un nou informe del director del director de Salut Pública de Catalunya que «acredita la situació actual de risc de contagi i la situació de control de la pandèmia, així com la suficiència de les mesures i justifica el manteniment de les condicions que van motivar la pròrroga i modificació de les mesures especials en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya per un nou període de 15 dies».

Segons l'informe, «per les seves característiques, les reunions familiars i socials són activitats que augmenten el nombre de contactes entre persones no convivents, habitualment durant un llarg període, moltes vegades en espais tancats i amb relaxació de les mesures de protecció individual —ús de mascareta—». En aquest sentit, el text assegura que «això crea situacions d'elevat risc potencial de contagi i faciliten la transmissió i expansió del virus en la comunitat».

Per tot això, el director de Salut Pública assegura que «el manteniment de la limitació dels contactes i activitats grupals a tot el territori de Catalunya es considera una mesura proporcional, idònia, necessària i justificada amb la finalitat de trencar les cadenes de transmissió comunitària, evitar els contagis i impedir l'expansió de la infecció.