Salut també buscarà asimptomàtics a Vic i Alcarràs aquesta mateixa setmana

El departament aplicarà l'estratègia del cribratge massiu, cada cop més habitual davant l'augment de brots

Una sanitaria amb la vestimenta especial per atendre casos de coronavirus
Vic i Alcarràs realitzaran proves massives per detectar casos de Covid-19 | cedida

El Departament de Salut farà un cribratge massiu als veïns del barri del Remei de Vic. Les PCR es faran de dimecres a divendres a l'Espai Comunitari del Passeig de la Generalitat. Des de l'Ajuntament, han fet una crida als veïns, residents al barri del Remei i que tinguin entre 15 i 45 anys, perquè hi participin. A la capital d'Osona, entre el 14 i 20 d'agost es van confirmar 53 casos, el 40% dels registrats al llarg del mateix període a tota la comarca. Els casos positius a Osona es mantenen a l'alça i, en els darreres quatre setmanes, s'han incrementat un 51%.

L'Ajuntament de Vic ha informat els veïns de les proves massives

L'Ajuntament farà arribar a partir de dimarts a les bústies dels veïns del barri del Remei i als comerços de la zona, una carta informativa demanant la col·laboració. L'alcalde accidental, Josep Arimany, ha apel·lat a la responsabilitat individual i col·lectiva de tota la ciutadania. «Com més persones se les facin, de més dades i informació disposarem», ha afegit en un comunicat.


De la mateixa manera que s'està fent a la resta del territori, la prova és gratuïta i per realitzar-la caldrà facilitar noms i cognoms, adreça, telèfon de contacte i, si se'n disposa, presentar la Targeta Sanitària Individual (TSI). Els serveis de salut només es posaran en contacte amb les persones que donin positiu a la prova PCR, però els resultats es podran consultar, a partir de les 24 hores, al portal de La Meva Salut.

A la caça dels contagis asimptomàtics també a Alcarràs

Salut també farà aquesta setmana testos massius de PCR per detectar possibles asimptomàtics amb Covid-19Alcarràs, a la comarca del Segrià. Segons ha avançat l'alcalde Manel Ezquerra a Catalunya Ràdio Lleida, seran entre 500 i 600 proves a grups familiars sencers independentment de l'edat.

En aquest sentit, s'incidirà especialment a les famílies amb positius a la vora i la previsió és que dimarts es munti una carpa per fer les proves i dimecres comencin els testos massius. Com a novetat, es faran proves serològiques a menors de 18 anys per saber si han passat la malaltia abans de l'inici del curs escolar.

Ezquerra ha explicat que amb aquesta bateria de testos PCR es pretén veure com ha quedat afectada la població d'Alcarràs després dels brots que hi ha hagut al juliol. La setmana passada es van detectar 30 casos asimptomàtics en una central fruitera però l'alcalde ha assegurat que actualment el volum de nous casos és molt menor.

Segons Ezquerra, Alcarràs és un dels municipis de Catalunya on s'han fet més testos i en aquest sentit ha valorat positivament aquest nou cribratge massiu a tota la població per «tenir una fotografia real» de la situació actual. Igualment, també ha valorat el test serològic que es vol fer als menors de 18 anys per poder determinar en quin grau d'immunitat es troba aquesta franja de població pocs dies abans de començar el nou curs escolar.


Comentaris

envia el comentari