YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Salut Pública dona per estabilitzada la pandèmia de coronavirus a Catalunya

Josep Maria Argimon demana seguir amb el compliment de les mesures de prevenció

Un treballador amb roba adequada durant una prova PCR
Salut dona per controlada la pandèmia de coronavirus a Catalunya | Europa press

La pandèmia de Covid-19 que afecta Catalunya està estabilitzada. Així ho han assegurat Josep Maria Argimon, el secretari de Salut Pública, en una compareixença pública aquesta mateixa tarda. El següent pas és, segons l'expert, passar a la fase de «reducció». En aquest sentit, Argimon ha reconegut que el risc de rebrot segueix sent alt, i que el compliment de les mesures de prevenció ha de continuar sent molt estricte, sobretot «l'autoresponsabilització de tota la ciutadania».

Des de Salut Pública asseguren que encara queda molta feina per fer, i Argimon ha explicat quins seran els següents moviments per passar «de l’estabilització a la reducció del virus». El primer pas és tenir controlats els positius i els seus contactes. Per això, Argimon afirma que els primers passos per buscar els contactes estrets es faran quan hi hagi un sospitós. Tot i això, les actuacions no començaran fins que es confirmi un positiu per PCR.

Els passos de Salut Pública per detectar positius i contactes estrets 

Josep Maria Argimon ha recordat que els asimptomàtics estan sent la part més difícil de controlar en aquesta part de la pandèmia i ha advertit: «Hem de trencar la cadena de transmissió». És per aquesta raó que ha afirmat que la millor decisió és quedar-se a casa si ets notificat com un contacte estret.

Contràriament al que es creia amb les noves tècniques de rastreig de positius de Covid-19, tota la informació sobre els pacients serà completament anònima. Així, afirma Argimon, els contactes estrets d’un positiu rebran una trucada informant de la seva probabilitat d’haver estat contagiats, però no anomenaran la persona per la qual s’han pogut infectar.

Encara que la PCR doni negatiu, el secretari de Salut Pública ha aconsellat mantenir-se a casa durant catorze dies, ja que és el període d’incubació del coronavirus: «L’objectiu actual és que la corba baixi, per això és necessari l’esforç de tota la ciutadania».

Proves massives a l'Alt Penedès 

L'Ajuntament de Vilafranca del Penedès preveu fer proves PCR a tots els temporers de la verema que arribin a la zona sense tenir un contracte de feina previ, segons recull el protocol presentat aquest dimarts amb motiu de la covid-19.

El document descarta un cribratge generalitzat –com demanaven alguns agents del sector vitivinícola- i deixa en mans de les empreses i els pagesos la pràctica de tests PCR als collidors que estiguin contractats.

Al mateix temps, el protocol també estableix que els temporers que donin positiu de covid-19 durant la verema seran aïllats en un hotel de l'Hospitalet de Llobregat, mentre que els contactes directes seran confinats en un equipament situat a l'Alt Penedès, encara per definir.


Comentaris

envia el comentari