Ciutadans passejant per Via Laietana amb distància de seguretat pel coronavirus, tallada al trànsit, 23/05/2020

Salut proposa que la Catalunya Central i Girona passin a la fase 3 mentre que Barcelona genera dubtes

En principi, Barcelona es quedarà en fase 2 almenys una setmana més

Un mar de dubtes. El Departament de Salut proposa que només les regions sanitàries de Girona  i Catalunya Central avancin a la fase 3 el proper 15 de juny. La resta de regions es mantindrien com estan ara. L'Alt Penedès  i el Garraf  s'integren en la regió metropolitana deBarcelona  i aniran al seu ritme a partir d'ara per una qüestió de mobilitat.

Regions a la fase 3

Tota aquesta àrea es quedarà de moment en fase 2, igual que la regió de Lleida. Girona  i Catalunya Central se sumaran dilluns al Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i l'Alt Pirineu i Aran, que ja han entrat en fase 3 aquesta setmana. La proposta l'ha aprovada aquesta tarda el Procicat  i els informes ja s'han enviat al govern espanyol.

En un comunicat, Salut constata que es manté l'evolució a la baixa dels factors de risc epidemiològic, bàsicament la incidència de nous casos i la taxa reproductiva efectiva. A més, destaca l'impuls donat a l'atenció primària per a la capacitat de diagnòstic i de seguiment de casos amb la disposició de proves PCR.