Salut es planteja regular el consum de cànnabis

El sotsdirector general de Drogodependències de la Generalitat, Joan Colom, assegura que l'aplicació d'aquesta mesura tindria aspectes positius en la societat

El debat sobre la legalització del consum de cànnabis arriba a la Generalitat
El debat sobre la legalització del consum de cànnabis arriba a la Generalitat | Cedida

El debat sobre la legalització del cànnabis, és un dels temes amb més repercussió dels últims temps. Alguns països ja han decidit despenalitzar el consum d'aquestes substàncies, com és el cas del Canadà, l'últim estat en permetre el lliure consum de marihuana. Doncs sembla que el debat hauria arribat a la taula dels nostres dirigents. El sotsdirector general de Drogodependències de la Generalitat, Joan Colom, ha assegurat que s'estan plantejant aquesta possibilitat.

El doctor Colom ha estat present al programa 'El Món a RAC 1', on ha volgut reflexionar sobre el fet de regularitzar el consum de cànnabis, destacant que és una de les qüestions prioritàries que s'estan tractant a la taula de la Conselleria de Salut de la Generalitat.

Canadà ha estat l'últim estat a regularitzar el consum

Sembla que l'última mesura que ha refrendat el Canadà ha arribat a ser debatut a les nostres fronteres. L'estat nord-americà ha decidit regular i despenalitzar el consum de marihuana. Aquesta última decisió presa pel govern canadenc, ha fet que el debat sobre el consum legal de les substàncies cannàbiques es torni a reactivar.

El Canadà es converteix en l'últim país que despenalitza el consum d'aquesta substància imitant estats com Holanda, Uruguai, Colòmbia, Costa Rica, Suïssa, Colorado i Califòrnia entre d'altres.

cannabis
Cànnabis | Flickr

 

Salut es planteja la legalització del consum de cànnabis

Doncs aquest debat ha arribat a casa nostra. El sotsdirector general de Drogodependències de la Generalitat, Joan Colom, ha plantejat aquestes qüestions davant dels micròfons del 'Món a RAC 1'. El doctor ha volgut exposar que aquesta mesura respondria a la hipotètica possibilitat que oferiria el fet de poder realitzar una acció de salut pública preventiva i activa d'aquesta qüestió.

Segons Colom: «No recomanarem mai el consum del cànnabis, però és millor atacar-ho de forma visible i transparent». El dirigent de Salut ha assegurat que aquesta mesura ja està sent tractada pels membres de la Generalitat i fa temps que apostarien per la regulació que ajudaria al control i a la prevenció del consum, a través de la visualització.

El sotsdirector de Drogodependències assegura: «Som partidaris de regular-ho a través d’un model únic com el de clubs, que han de tenir una sèrie d’obligacions respecte als seus usuaris: la quantitat que es consumeix, la composició del que es consumeix, l’edat, els horaris, es podria dir la quantitat màxima a distribuir per dia i posar símbols de risc».


Comentaris

envia el comentari