Salut sancionarà una associació que ven un fàrmac prohibit per curar l'autisme

L'organització Dolça Revolució va fer una conferència a Balaguer sobre el MMS, un medicament il·legal a Espanya des de l'any 2010

Imatge del president de Dolça Revolució, Josep Pàmies
Imatge del president de Dolça Revolució, Josep Pàmies | Cedida

El departament de Salut obrirà un expedient sancionador a l’associació Dolça Revolució per una conferència sobre l’autisme. L’entitat presidida per Josep Pàmies va promocionar aquest diumenge a Balaguer el fàrmac MMS, un medicament que va ser prohibit per l'Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris l’any 2010.

El Govern ha afirmat que l’associació no va fer cas de les seves advertències que els prohibien expressament parlar d’un producte que «és nociu per a la salut si s'ingereix», segons fonts de la conselleria de Salut. Els organitzadors, en canvi, promovien el consum d'un medicament per curar el trastorn d'espectre autista compost per clorit de sodi, element bàsic present en els lleixius.   

Josep Pàmies, un pagès sense cap formació científica

Organisme del departament de Salut havien advertit per escrit que a Dolça Revolució que no en les seves jornades no es podia fer cap mena de menció a cap fàrmac compost per clorit sòdic. Tot i que en un principi van confirmar la suspensió de la conferència, Salut ha comprovat que aquesta s’ha acabat realitzant.

Diversos observadors del departament van estar presents in situ, sentint a en Josep Pàmies. Aquest, un pagès sense cap formació científica, va defensar les propietats del producte, tal com fa amb altres teràpies ‘pseudocientífiques’ que segons ells també curarien el càncer. A més de per als assistents a l’acte, la conferència també es va poder veure en una retransmissió en directe per les xarxes socials.

 

Les associacions d’Autisme adverteixen que «no té cura»

Associacions de familiars de persones amb autisme com la Federació Catalana d’Autisme o Autismo España han agraït la decisió presa pel departament de Salut. Les entitats han valorat la lluita del govern català contra aquestes teràpies que només tenen l’objectiu d’aprofitar-se econòmicament de les famílies que busquen un remei que no existeix.

En aquest sentit han recordat que són les mateixes associacions o els professionals mèdics les que millor poden aconsellar sobre els millors tractaments per a les persones autistes, però, recordant que aquest és un trastorn pel qual no s'ha descobert una cura. 


Comentaris

envia el comentari