YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Salut suspèn les activitats extraescolars que tinguin lloc fora del centre

Els exàmens universitaris presencials, però, segons Vergés, es faran assegurant les mesures de seguretat al màxim

La consellera Alba Vergés en roda de premsa amb mascareta i senyera al darrere
Alba Vergés ha anunciat aquest dilluns, 4 de gener, el nou pla de restriccions de cara al dia 7 | cedida

El pla de mesures del Govern per a pal·liar l'impacte de la Covid-19 durant aquestes vacances de Nadal ha estat activat aquest matí i tindrà una vigència de 10 dies a partir d'aquest pròxim dia 7 de gener del 2021. D'entre aquestes restriccions, destaca l'aplicada per al sector de l'hostaleria català.

Paral·lelament, en l'àmbit educatiu, el curs començarà l'11 de gener com estava previst, però se suspenen les activitats extraescolars i d'oci infantil a excepció d'aquelles que s'organitzen en el mateix centre escolar i es realitzen amb el mateix grup de convivència.

Aquells centres que imparteixen formació reglada com a escoles d'idiomes i altres tipus que no estan recollides en l'àmbit extraescolar també podran començar els cursos després de les vacances de Nadal.

Sobre els exàmens universitaris presencials prevists per al final del primer semestre, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha defensat que es faran i que les universitats han d'assegurar que es duen a terme amb «totes les mesures» de seguretat.

La prova de les oposicions docents, prevista per a dissabte que ve, també es faran de manera presencial segons ha assegurat la consellera.

La consellera de Salut ha explicat aquest dilluns que el comitè tècnic del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) ha avalat noves restriccions amb l'objectiu de «parar el país» i els contagis de Covid-19 entre les quals destaquen el confinament municipal i limitacions al comerç per un període de deu dies que començarà a partir del dijous 7 de gener.

Ho ha explicat en roda de premsa al costat del conseller d'Interior, Miquel Sàmper, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, la subdirectora general de Coordinació i Gestió d'Emergències, Inma Solé, i el comissari dels Mossos d'Esquadra Miquel Esquius.

Podran obrir aquells comerços amb una superfície de fins a 400 metres quadrats a un 30% del seu aforament i els caps de setmana només podran obrir aquells establiments de productes essencials mentre que els centres comercials romandran tancats cada dia, i els sectors de la restauració i la cultura es mantenen amb les restriccions actuals.

Mesures per a l'hostaleria

Així, es manté l'obertura al públic de bars i restaurants a dues franges horàries: de 7.30 a 9.30 hores per a servir desdejunis, i de 13.00 a 15.30 per a servir menjars; les terrasses seguiran obertes amb distància de seguretat entre taules i l'interior dels locals quedarà restringit al 30% de l'aforament.

També es permetrà que es reculli menjar en els establiments de 19.00 a 22.00 hores i el servei a domicili fins a les 23.00 hores, mentre que en l'àmbit cultural les activitats seguiran obertes amb un aforament del 50% i un màxim de 1.000 persones si la ventilació és òptima.

Esport i toc de queda

Vergés ha anunciat que només es podrà practicar esport a l'aire lliure amb un 50% de l'aforament —incloses les activitats esportives federades— pel que els gimnasos i altres equipaments en espais tancats quedaran tancats a excepció de les piscines.

Es mantenen també el confinament perimetral de Catalunya, el toc de queda des de les 22.00 fins a les 6.00 hores i la limitació de les trobades socials a un màxim de sis persones.

 


Comentaris

envia el comentari