Pla detall d'un passaport sanitari

Salut suspèn l’obligatorietat del certificat Covid pel col·lapse

L'espai La Meva Salut pateix problemes des d'aquest dijous

Les últimes hores han estat mogudes al Govern català. El TSJC aprovava aquest dijous la petició de necessitar el certificat covid per entrar a bars, restaurants, gimnasos i residències. 

Un document que, a Catalunya, només era necessari per entrar a l'oci nocturn i no tothom l'havia descarregat per aquest motiu. Així mateix, també es podia necessitar per viatjar en alguns punts del món.

L'acceptació de la petició, però, ha acabat amb un inesperat problema per la Generalitat de Catalunya. En concret, la necessitat del certificat covid ha desenvolupat un gran problema a nivell informàtic.

La decisió del Departament de Salut

El col·lapse que s'ha generat a l'espai de La Meva Salut ha obligat al Departament de Salut a prendre una decisió. En un primer moment, es demanava «paciència» per aconseguir-lo, però finalment s'ha decidit suspendre l'obligatorietat de presentar-lo per poder accedir als nous espais que s'havia implantat. 

Un anunci fet pel conseller de Salut, Josep Maria Argimon, arran del col·lapse del sistema per descarregar-se'l. Ha explicat que hi havia un «tràfic molt intens» i ha assegurat que necessiten el cap de setmana per avaluar-ho.

«Hem decidit suspendre temporalment la resolució, és a dir, suspendre la necessitat de certificat Covid. Dilluns analitzarem un altre cop tota la situació i tindrem totes les dades tecnològiques. Estem treballant-hi i reforçant tecnològicament l'eina», ha dit. 

Tot i els problemes que hi ha hagut, durant la matinada i a primera hora d'aquest divendres s'hi ha pogut accedir puntualment, però al llarg del matí s'han tornat a repetir els problemes a La Meva Salut.

Més de 314.000 certificats en les últimes hores

A Catalunya es van emetre aquest dijous 174.300 certificats digitals covid i aquest divendres van uns 140.000, segons dades del Departament de Salut. Dijous passat se n'havien emès 102.000, xifra que demostra el creixement exponencial de peticions després que des d'aquest divendres s'hagi ampliat l'obligatorietat de mostrar-lo per accedir a interiors d'establiments de restauració, gimnasos i residències.

L'allau de peticions està provocant lentitud en l'accés a l'aplicatiu de la Meva Salut, des d'on es pot baixar el passaport. Per això, la conselleria havia convocat una reunió extraordinària per solucionar els problemes d'accés.

Salut ha demanat paciència a la ciutadania i ha lamentat les molèsties ocasionades, però finalment ha optat per suspendre temporalment l'obligatorietat.