Un membre de l'aeroport prenent la temperatura a un dels passatgers que arriba a la terminal de Labuan

Salut llença un missatge de tranquil·litat davant les baixes al Mobile per coronavirus

Des del Departament assenyalen que hi haurà solucions desinfectants per a les mans i punts sanitaris visibles

El Departament de Salut ha volgut llançar un missatge de tranquil·litat davant d'un eventual cas de coronavirus a Catalunya en una roda de premsa aquest divendres, després que aquesta setmana LG i Ericsson hagin cancel·lat la participació al Mobile Wolrd Congress (MWC), del 24 al 27 de febrer, per aquest motiu. La consellera Alba Vergés ha assegurat que «el sistema està absolutament preparat tant per detectar com per tractar» un possible cas del virus.

«No hi ha cap raó objectiva per no venir», ha afirmat el secretari de Salut Pública, Joan Guix. Entre altres mesures impulsades amb l'organització del certamen, els punts sanitaris seran més visibles al recinte firal, així com els d'higiene, amb solucions desinfectants per a les mans.

La consellera ha insistit a donar un «missatge claríssim de tranquil·litat» per la possibilitat que acabi arribant el coronavirus  a Catalunya després que en els darrers dies s'hagi posat el focus en el congrés de telefonia mòbil que se celebrarà a Catalunya a finals de febrer, amb més de 100.000 participants previstos, molts de la Xina, país on s'ha originat el virus, tot i que es troba força localitzat a la ciutat de Wuhan i a la província de Hubei.

Ja són dues les companyies que no participaran al MWC

Aquest divendres la companyia sueca  Ericsson ha anunciat que tampoc participarà al Mobile World Congress  (MWC) que se celebra a finals de febrer a Barcelona, del 24 al 27. Així doncs, se suma a la coreana LG  que el passat dimecres explicava que també cancel·lava la seva participació en l'esdeveniment de la fira de Barcelona pel coronavirus. Les dues empreses afirmaven que la salut i la seguretat dels seus treballadors, clients i d'altres persones relacionades «és la màxima prioritat».

No obstant això, des de la fira es prendran accions sanitàries estrictes contra el coronavirus.  ZTE explicava en un comunicat que l'estand de la marca es desinfectarà cada dia i afegia que es garanteix que el personal d'aquest «sigui de països fora de la Xina i principalment d'Europa».

També et pot interessar...