Salut vacunarà cada dia de la setmana, inclosos els festius

L'objectiu és recuperar el temps perdut durant la primera setmana de vacunació, en què només s'han administrat el 13% dels vaccins que s'han rebut

Imatge d'arxiu d'una vacuna contra la Covid-19
El retard en el procés de vacunació ha obligat al Departament de Salut a habilitar els caps de setmana i els festius per administrar els vaccins. | iStockPhoto (Teka77)

El Departament de Salut vacunarà cada dia de la setmana —inclosos els festius— per tal de complir amb els terminis previstos per la campanya de vacunació, segons ha avançat aquest diumenge TV3. En aquest sentit, cal recordar que durant la primera setmana només s'han administrat  7.774 immunitzacions de les 60.000 que ha rebut Catalunya, un 13% del total.

En aquest sentit, la responsable de vacunació contra la Covid-19, Carmen Cabezas, ha assenyalat en una entrevista a TV3 que «potser vam ser massa optimistes amb els terminis», alhora que ha reconegut que haurien necessitat una setmana de preparació perquè l'Agència Europea del Medicament (EMA) va avançar una setmana l'aprovació del vaccí. «Això va posar una setmana extra de pressió al sistema», ha dit.

Confiança en el fet que la setmana que comença demà hi haurà més agilitat

Carmen Cabezas ha explicat que «la vacuna és un repte, segura i eficaç, però posa en escac la logística del sistema. Aquesta setmana ha servit per actualitzar els temes operatius que ens mancaven i anar a un ritme més àgil». Així, la previsió del Departament de Salut és administrar 60.000 dosis del vaccí en els pròxims set dies.

Així mateix, Cabezas ha assegurat que la Generalitat sí que estava preparada per a l'actuació, tot i que s'ha referit a la falta d'infermeres al mercat laboral, així com la formació d'aquelles encarregades d'administrar les vacunes, com un dels problemes que ha tingut el Departament de Salut.

Un retard que també s'ha donat en altres comunitats autònomes

El mateix retard que s'ha produït a Catalunya també s'ha donat en altres comunitats autònomes, com Madrid. En aquest sentit, l'autonomia que presideix Isabel Díaz Ayuso només ha administrat el 6,3% de les gairebé 50.000 vacunes rebudes, tot i que la presidenta es va queixar que havia rebut una quantitat molt baixa. Les previsions per la nova setmana és que es posin entre 10.000 i 15.000, el que suposaria un 30% dels vaccins.

Tot i aquest evident retard, el vicepresident Ignacio Ayuso ha exigit més vacunes per a la seva comunitat, assegurant que rebent 50.000 vacunes cada setmana, el pròxim mes de juny només hauran immunitzat el 10% de la població.


Comentaris

envia el comentari