Salvador Illa avisa que cal «extremar» la precaució pels brots a Espanya

Actualment hi ha 201 brots actius arreu d'Espanya

El ministre Salvador Illa durant una roda de premsa
El ministre de Sanitat, Salvador Illa, explicant les últimes decisions pel coronavirus | Cedida

El ministre de SanitatSalvador Illa, ha avisat que actualment a Espanya hi ha 201 brots actius, amb 2.289 casos associats, la majoria dels quals estan associats a treballs de temporers i a activitats d'oci o on no es compleixen les mesures d'higiene i distanciament físic.

Encara que la majoria d'aquests brots estan «controlats», o en fase d'estar-ho, Illa ha reconegut que els que més preocupen són els de Catalunya i Aragó, per la qual cosa ha cridat a la societat a «extremar» la precaució amb el nou coronavirus.

«S'han de respectar amb rigor les mesures aplicades per les comunitats autònomes», ha dit el ministre de Sanitat, després de destacar la «correcta coordinació» que està mantenint el Ministeri de Sanitat amb les autonomies i els ajuntaments, les quals estan prenent les «mesures adequades» per a controlar els brots

Finalment, el ministre ha reiterat la importància que els ciutadans compleixin amb les mesures d'higiene de mans, ús de màscares i distanciament físic. «Aquí on s'estan relaxant les mesures, és on s'estan produint els brots», ha emfatitzat, per a resoldre recordant que la ciutadania ha tingut un comportament «exemplar» durant la pandèmia.

Augment de contagis a Espanya aquest cap de setmana

El coronavirus avança incessantmenta Espanya durant l'estiu. Sanitat ha tornat a informar aquest dilluns de les dades de la incidència de la Covid-19 a l'Estat després d'un nou cap de setmana sense proporcionar-los. En aquesta ocasió, però, crida l'atenció que els contagis en les últimes 24 hores han estat de 685, mentre que han sigut 9 les persones mortes en els darrers 7 dies.

La notícia va més enllà, ja que segons ha informat Sanitat, a més, els nous casos que s'haurien diagnosticat des de divendres han estat 4.581.  La comunitat que més casos acumula és l’Aragó (325), seguida de Catalunya (80) i el País Basc (78). Pel que fa a les defuncions, Sanitat xifra en 28.422 el total de morts per coronavirus a tot l’estat espanyol, dos més que divendres.

Segons el darrer informe, hi ha hagut nou defuncions en els últims nou dies, tres d’ells a Castella-La Manxa i tres més a Madrid. En l’última setmana hi ha hagut, 237 hospitalitzacions i 15 ingressos en UCI.


Comentaris

envia el comentari