Salvador Illa demana «no abaixar la guàrdia» en la lluita contra els brots en el sector agrari

Les pròximes setmanes seran crucials per al control de la pandèmia

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, durant una roda de premsa
Salvador Illa ha demanat a les comunitats a no «abaixar la guàrdia» en la lluita contra el coronavirus | Europa Press

El ministre de SanitatSalvador Illa, i el ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, han destacat el treball de prevenció que realitzen les comunitats autònomes enfront de la Covid-19 en el sector agrari, encara que han instat als consellers de Sanitat i Agricultura a «no abaixar la guàrdia».
 

El 13% dels brots estan associats a l'àmbit laboral

Illa i Planas han mantingut aquest dilluns una nova reunió amb les comunitats autònomes per a fer seguiment de la situació dels treballadors en el sector hortofructícola davant la pròxima generalització de la verema en tot el territori espanyol, han informat en un comunicat conjunt els Ministeris de Sanitat i d'Agricultura, Pesca i Alimentació.

En aquesta trobada, els ministres han fet una crida perquè mantinguin les mesures recollides en la Guia per a la prevenció i control del coronavirus en les explotacions agrícoles, aprovada fa unes setmanes. Especialment les relatives al transport i allotjament dels treballadors temporers.
 

Així mateix, Illa i Planas han recordat la necessitat que els ajuntaments mantinguin espais específics per a l'aïllament de positius. Actualment, el 13% dels brots de Covid-19 estan associats a l'àmbit laboral, la majoria d'ells a activitats hortofructícoles.

Un pomer carregat amb molta fruita que haurà de ser recollida a l'Armentera
Fa unes setmanes, el departament de Salut mirava amb preocupació la campanya de la poma a Girona | cedida

Els pròxims mesos, crucials per al control dels possibles focus de contagi

El Govern i les comunitats autònomes celebren, des de mitjan juliol, aquestes trobades de coordinació de manera habitual per a anticipar-se i prevenir brots del coronavirus entre els temporers que treballen en les campanyes agrícoles i facilitar eines d'actuació com la guia.


Aquestes recomanacions han estat ben acollides per les organitzacions professionals agràries, que col·laboren amb els ens locals per a assegurar el bon desenvolupament de les campanyes agrícoles. L'activitat agrària i hortofructícola suposa a Espanya un important moviment de treballadors temporers en diferents períodes de l'any. En els pròxims mesos, tindran lloc les campanyes de la verema, fruits vermells, cítrics, hortalisses, olivar i continua encara la de fruita dolça.


Comentaris

envia el comentari