Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Seprona participa en un rescat d'animals al Delta de l'Ebre

Salven uns 500 pollets d'ànecs collverds de canals i síquies del Delta de l'Ebre

Les canalitzacions es transformen en trampes mortals per a les espècies

Uns 500 pollets d'aus aquàtiques han estat rescatats al Parc Natural del Delta de l'Ebre. Els animals estaven en canals i séquies de reg construïdes a la zona. El Deprona ha col·laborat amb la Societat de Caçadors Illa de Buda, la Federació de Caça de Terres de l'Ebre i una mercantil de Barcelona. 

Entre canals i séquies, al Delta hi ha entre 480 i 500 quilòmetres de llarg. Les conduccions abasteixen i sanegen els camps de cultiu d'arròs. S'estenen entre els municipis d'Amposta, Sant Carles de la Ràpita, Sant Jaume d'Enveja, Deltebre, Camarles, l'Ampolla i l'Aldea. 

Coincidint amb l'eclosió dels ous de les aus aquàtiques, els pollets de les espècies d'ànecs collverds i les polles d'aigua comuna, entre altres, cauen a l'interior d'aquestes canalitzacions. Això es transforma en una trampa mortal per gairebé la totalitat de les espècies.

Amb l'objectiu de pal·liar aquesta situació, les entitats col·laboren per evitar en lo possible la mort de les aus aquàtiques. Per això, s'instal·len rampes  construïdes en canyes i taules de fusta. Es col·loquen de forma estratègica a l'interior i a la vora de les síquies, perquè les aus puguin sortir.

El passat 13 de juny es van executar les tasques de salvament i rescat d'aquestes espècies. Van descobrir que hi havia una gran quantitat de pollets d'ànecs collverds. En total, es van extreure de diverses síquies 497 exemplars de l'espècie citada.

Un ànec collverd
Un ànec collverd | Viquipèdia