La samarreta d’Iñaki Urdangarin no es retirarà del Palau Blaugrana

El portaveu del Barça, Josep Vives, ha assegurat que abans s'han de complir certs requisits, i que l'opció «no està sobre la taula»

No trauran la samarreta d'Iñaki Urdangarin del sostre del Palau blaugrana
No trauran la samarreta d'Iñaki Urdangarin del sostre del Palau Blaugrana | EFE

El passat mes de setembre dos col·lectius van demanar formalment al Barça que retirés la samarreta d’Iñaki Urdangarin que hi ha actualment penjada al sostre del Palau Blaugrana. Concretament va ser el grup d’animació Dracs 1991 Supporters i el col·lectiu de socis i aficionats de la selecció d'handbol del Barça.

Per aconseguir que es retirés la samarreta, volien reunir un 3% de la massa social de l’equip, és a dir unes 3.200 firmes, abans del 21 d’octubre, dia en el qual se celebrarà l’Assemblea de Compromissaris. Ambdues organitzacions van tirar endavant la proposta perquè creien firmament que entre tots els socis del club «hi ha una amplia majoria que rema en aquesta direcció».

«El club és del soci»

En el comunicat que van presentar, un dels arguments amb més pes va ser el de «el club és del soci», per aquest motiu creien que devien començar a recollir firmes per tal d’aconseguir una consulta per part del club blaugrana.

No obstant això, la petició dels socis va ser rebutjada perquè, segons es va justificar el club, l’exjugador d'handbol, Iñaki Urdangarin, «forma part de la història del Barça» i la Junta Directiva només debatria aquesta opció si es «compleixen una sèrie de requisits» que no s’han complert, segons ha confirmat el portaveu del club, Josep Vives, és a dir que «l’opció no està sobre la taula».

L'exduc de Palma fa quatre mesos que està a la presó de Brieva, a Àvila
L'exduc de Palma fa quatre mesos que està a la presó de Brieva, a Àvila | Cedida

Urdangarin, condemnat pel 'Cas Noós'

Iñaki Urdangarin va ser condemnat a cinc anys i deu mesos de presó per la seva implicació amb el ‘Cas Noós’ i ara ja fa quatre mesos que està tancat a la presó de Brieva, a Àvila. Aquesta seria la principal raó per la qual els aficionats no vulguin que la samarreta de l’exjugador d'handbol estigui al sostre del Palau blaugrana.

L’exduc de Palma va ser jugador del Barça entre l’any 1986 i el 2000, en un total de catorze temporades formant part de l’equip tan llegendari amb el qual va aconseguir en cinc ocasions seguides la victòria. Una fita històrica que va fer que la seva samarreta passés a estar penjada del sostre del Palau al costat de les de Xavier O’Callaghan, Òscar Grau, Joan Sagalés, David Barrufet i Enric Masip.


Comentaris

envia el comentari