YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Sánchez avisa que la violència és «inadmissible» en una «democràcia plena» com Espanya

El president espanyol s'ha pronunciat per primera vegada sobre els aldarulls dels darrers dies a Catalunya i altres ciutats de la resta d'Espanya

Imatge del president espanyol, Pedro Sánchez, durant una compareixença de premsa, amb les banderes d'Espanya i Europa a la seva dreta
Pedro Sánchez s'ha pronunciat sobre els aldarulls que s'estan produint els darrers dies arran de l'empresonament de Pablo Hasél. | Europa Press

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s'ha pronunciat aquest divendres sobre els disturbis que s'estan produint per l'empresonament del cantant Pablo Hasél, assegurant que «l'ús de qualsevol mena de violència» és «inadmissible» en una «democràcia plena» com l'espanyola. En aquest sentit, Sánchez ha dit que el govern espanyol actuarà «amb contundència» per a preservar la seguretat ciutadana i ha volgut deixar clar que no hi ha res que justifiqui l'ús de la violència, després de les evasives dels seus socis de coalició d'Unides Podem a l'hora de condemnar la violència dels darrers dies a Catalunya i en diverses ciutats de la resta d'Espanya.

El cap de l'executiu central ha assegurat que «en una democràcia plena, i la democràcia espanyola és una democràcia plena, resulta inadmissible l'ús de qualsevol mena de violència. No hi ha excepció a aquesta regla, no hi ha causa, ni lloc, ni situació que justifiqui l'ús de la violència. Cap, perquè la violència no és una llibertat, és un atac a les llibertats dels altres». Pedro Sánchez ha fet aquestes declaracions en l'inici de la seva intervenció en l'acte del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de l'Economia Espanyola a Mèrida.

«Ampliar i millorar la llibertat d'expressió, assignatura pendent»

Sánchez ha reflexionat sobre la violència que s'està produint aquests dies als carrers, reconeixent que «la democràcia espanyola té una tasca pendent, que és ampliar i millorar la llibertat d'expressió» en línia amb el que ja existeix en altres països europeus, una tasca que, a parer seu, té un «ampli consens». En aquest sentit ha recordat que «el govern ja ha manifestat que millorarà la protecció legal de la llibertat d'expressió».

Després d'aquestes paraules, ha volgut deixar clar, de manera categòrica, que la democràcia «plena» que existeix a Espanya no admet cap mena de violència. «La violència és el contrari de la democràcia. És la negació de la democràcia», ha remarcat.

«Espanya és una democràcia plena»

Aquestes paraules de Sánchez es produeixen després que el PP i altres partits de l'oposició li hagin exigit al president la desautorització o, en alguns casos, el cessament de Pablo Iglesias per la posició que ha adoptat Unides Podem davant els disturbis, evitant condemnar la violència i donant suport als manifestants. Aquesta polèmica se suma a la que es va crear la setmana passada per l'afirmació del vicepresident segon que a Espanya no existeix «plena normalitat democràtica», i que va ser contestada per la pràctica totalitat dels ministres socialistes del Govern.

En la seva intervenció d'aquest divendres, el president del govern central ha remarcat que la d'Espanya és una «democràcia plena», alhora que ha sentenciat que «la violència és un atac a la democràcia». Per això, ha assegurat Sánchez, «el govern espanyol farà front a qualsevol mena de violència i garantirà la seguretat ciutadana».

El dret de manifestació «mai de la vida empara la violència»

En aquest sentit, el cap de l'executiu espanyol ha afirmat que la democràcia empara el dret de manifestació i la llibertat d'expressió, fins i tot el dret a expressar «els pensaments més infames i més absurds», però «mai de la vida empara la violència». Per això, ha afirmat que, encara que es legislarà per a ampliar i millorar la protecció de la llibertat d'expressió, «mai de la vida» la democràcia empararà la violència.

En aquest sentit, Pedro Sánchez ha resolt que «el govern es conduirà d'acord amb l'interès de la nostra democràcia que és el de millorar la protecció de la llibertat d'expressió i actuar amb contundència contra qualsevol forma de violència».


Comentaris

envia el comentari