Sánchez pacta amb Iglesias apujar el salari mínim a 900 euros

Ho han fet en una reunió el matí d'aquest dijous

Pedro Sánchez s'ha reunit el matí d'aquest dijous amb Pablo Iglesias
Pedro Sánchez s'ha reunit el matí d'aquest dijous amb Pablo Iglesias | GTRES

Pedro Sánchez ha pactat amb Pablo Iglesias apujar el salari mínim dels treballadors a 900 euros. El president del Govern espanyol i el líder de Podemos van consensuar ahir la decisió fins a darrera hora del vespre i aquest mateix matí donaran rúbrica al pacte. 

En nou acord, en aquest sentit, inclou la pujada del salari mínim fins a 900 euros, així com l'augment del pressupost dels plans d'habitatge públic i la cessió als ajuntaments de la regulació de lloguers a les zones amb altes inflacions de preus. L'acord, d'altra banda, s'ha efectuat en la prèvia d'un consell de ministres que s'avança a avui dijous, ja que demà és festiu a l'estat espanyol. 

 

Un pacte envoltat de secretisme

I és que tot i que les reunions s'erigien per fer el gran pas constatat avui, el cert és que ni el PSOE ni Podem havien alertat la premsa. La reunió feta ahir a la Moncloa es va produir després de tres dies d'intensos de contactes entre Sánchez i Iglesias per tancar d'una vegada per totes l'acord. En aquest context, la ministra d'Hisenda Maria Jesús Montero i Pablo Echenique han estat els grans valedors del pacte, segons 'La Vanguardia'. 

                                     

Més beques i reducció de la taxa universitaria 

Són les dues darreres grans notícies del pacte assolit entre Pedro Sánchez i Pablo Iglesias. Segons el mitjà citat, doncs, l'acord donarà peu a l'augment del pressupost per a beques i a una reducció de les taxes universitàries

Finalment, també es permetrà als ajuntaments en superàvit destinar fons als implementar la gratuïtat de l'escolarització 0-3 anys.


Comentaris

envia el comentari