Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un miting de Podemos.

Sandra Daza, dirigent de Podem Catalunya, condemnada per injúries

Així es resol el seu enfrontament judicial amb el seu ex company regidor José López

La secretària d'Acció Institucional de Podem Catalunya i regidora d'aquesta formació a l'Ajuntament del Prat de Llobregat, Sandra Daza, ha estat condemnada pel jutjat penal número 1 de Barcelona a una multa de 10 euros diaris durant nou mesos  per haver comès un delicte d'injúries contra qui va ser regidor del seu mateix grup, Se Puede El Prat, José López.  A més, Daza haurà d'indemnitzar López amb 3.000 euros.

Daza va dir que López tenia antecedents per violència de gènere

La condemna  arriba després de la demanda interposada per José López, per uns fets que es remunten a l'any 2015. Va ser aquell any, en concret al maig, quan Daza i López van ser els dos regidors electes per Se Puede El Prat a l'ajuntament d'aquesta localitat. Tots dos mantenien una mala relació i Daza havia denunciat prèviament López per un delicte d'amenaces pel qual el van acabar absolent el 2016.

Segons va declarar Daza al judici —així ho recull la sentència, a la qual ha tingut accés CatalunyaDiari—, en l'assemblea de Se Puede El Prat de l'11 d'octubre de 2015, i en absència de López,  Daza va informar que el seu company al consistori tenia antecedents per un delicte de violència masclista l'any 2011. L'acusació topava de ple amb el codi ètic de la formació, que prohibeix presentar-se com a càrrec elegible les persones que tenen antecedents per aquesta mena de delictes. En base a aquesta informació de Daza,  l'assemblea va demanar la dimissió a López com a regidor.

La crisi es va fer pública a través d'un mitjà local i la mateixa Sandra Daza va difondre la decisió  a través d'un canal de Telegram de la formació. El cert, però, és que la denúncia que es va interposar contra José López l'any 2011 a Terrassava acabar amb la seva absolució i, per tant, el llavors edil no tenia antecedents: tot el contrari del que havia informat Daza. Davant de l'atac, López va deixar el grup municipal de Se Puede El Prat i es va mantenir com a regidor no adscrit la resta del mandat.

López guanya Daza als jutjats

En paral·lel, José López va traslladar els fets als jutjats. Fa escassos dies es va comunicar la sentència a totes les parts, en què la magistrada considera provades les acusacions que requeien sobre Sandra Daza i la considerava culpable d'un delicte d'injúries.

Malgrat que l'encara regidora de Podem al Prat —l'única electa de la formació en el present mandat— es justificava dient que havia estat  un agent dels Mossos qui li havia dit que López tenia antecedents per violència masclista quan va anar a interposar la denúncia per amenaces el 2016, la magistrada considera que el fet de no haver contrastat la informació i haver-la difós ha estat un fet calumniós per a López. En base a això, condemna Daza, que haurà de fer front a la multa imposada per part de la justícia, així com a la indemnització a José López.

També et pot interessar...