Carmen Lamela processa Sandro Rosell per blanqueig de capitals i organització criminal

La jutge de l'Audiència Nacional també ha processat la dona de l'expresident blaugrana i l'advocat Joan Besolí

Imatge d'arxiu de Sandro Rosell.
Imatge d'arxiu de Sandro Rosell. | CatalunyaDiari.cat

La jutge de l’Audiència Nacional, Carme Lamela, ha acordat el processament de l’expresident del FC Barcelona, Sandro Rosell; de la seva dona, Marta Pineda: del seu soci, Joan Besolí; i tres persones més, acusats d’un delicte de blanqueig de capital i organització criminal.

La magistrada considera que s’ha provat que els investigats «formaven part d’una organització criminal» a través de la qual es van apropiar de fons de la Confederació de Futbol Brasilera (CFB) pels drets de retransmissió dels partits de la seva selecció, així com de quantitats procedents del contracte de patrocini de la marca Nike amb la selecció brasilera de futbol.

Rosell i Besolí, un any en presó provisional

Així doncs, Lamela explica que ha quedat «indiciàriament acreditat» que els sis investigats formaven part d'una estructura estable, d'acord amb un repartiment de rols prèviament establert per Sandro Rosell i amb la «inestimable intervenció» de Besolí.

Cal recordar que Rosell i Besolí fa un any que estan en presó provisional, concretament, des que van ser detinguts a finals del mes de maig del 2017 dins el marc de l’anomenada ‘Operació Rimet’, la qual va ser l’encarregada de destapar aquesta organització en què l’expresident blaugrana hauria blanquejat uns 15 milions d’euros.

Denegada la llibertat provisional de Rosell

El passat 23 de maig, l'Audiència Nacional va desestimar altra vegada el recurs d'apel·lació presentat per Rosell, en considerar que el risc de fugida és «altament probable». 

Així doncs, un any després de la seva detenció al seu domicili de la part alta de Barcelona, Sandro Rosell veia com se li negava la seva sortida del centre penitenciari de Soto del Real, després que la Sala desestimés el recurs presentat per la defensa de Rosell contra l'acte de la jutgessa Lamela del passat 16 d'abril. La defensa del català, en aquest sentit, argumentava l'excessiva demora en el temps de la tramitació del procediment.


Comentaris

envia el comentari