Fernando Simón rep la pitjor carta: «Tant de bo recordis les nostres cares»

La filla d'un metge mort per Covid explica la situació que va viure la seva família

Fernando Simón, amb camisa blanca, durant una roda de premsa
Una sanitària que va perdre el seu pare metge per Covid ha escrit una carta a Fernando Simón | ACN

Fernando Simón ha protagonitzat en els últims dies diverses polèmiques que bé podrien costar-li el seu lloc, ja que són diversos col·lectius i organitzacions les que han demanat el seu «cessament immediat» per fer un cert tipus de declaracions que no han assegut res bé.

Primer van ser les infermeres les que es van posar en peus de guerra per un comentari sexista del director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries durant una entrevista en format videotrucada en la qual Simón va parlar del seu passat i de la seva trajectòria professional.

Les polèmiques paraules de Fernando Simón

Aquesta vegada han estat els metges i sanitaris, en general, els que han posat el crit en el cel per les últimes paraules del doctor en roda de premsa. Fernando Simón va comentar que els especialistes en l'àmbit de la sanitat tenen «ara un aprenentatge respecte a la primera onada», recordant que entre març i maig va haver-hi molts sanitaris que es van contagiar de Covid-19, encara que obviant que molts d'ells ho van fer perquè els hospitals no comptaven amb suficient material de protecció en aquell moment.

El doctor va continuar dient que es tracta d’«un aprenentatge dels gestors dels hospitals, que estableixen millors circuits, millors mecanismes de control de la infecció. I, òbviament, millors comportaments de tota la població, inclosos els professionals quan estan fora del seu treball, redueix riscos que aquests mateixos professionals s'infectin fos i després portin la infecció al seu entorn laboral».

El Consell General de Col·legis de Metges (CGCOM) va demanar el cessament de Fernando Simón després d'aquestes paraules perquè suposen un «acte de desmotivació, incomprensió i absència de sensibilitat i expressen una ignorància manifesta del treball, la responsabilitat i la vocació dels professionals mèdics».

Els metges creuen que «és urgent un cop de timó en la gestió de la pandèmia, que requereix la posada en escena d'un Comitè d'Experts independent», i són moltes les veus que creuen que Fernando Simón ha perdut la simpatia de la societat i que actualment genera més problemes que solucions per al govern. 

La carta de Marta Pérez, sanitària i filla d'un metge mort per Covid

Des d'aquestes declaracions, a les xarxes socials també ha augmentat la pressió perquè Simón es faci a un costat, i una de les últimes respostes virals va arribar de la usuària de Twitter Marta Pérez, que va explicar que ella havia perdut al seu pare, que era sanitari, a conseqüència de la Covid-19.

«És fàcil parlar sense haver perdut a la persona més important de la teva vida. Els demano que cuidin les seves paraules i que deixin de faltar al respecte a tots els sanitaris i als seus familiars. Tant de bo em llegeixis Dr. Simón i recordis les nostres cares en cada discurs», va compartir Marta en el seu compte de Twitter acompanyat d'una fotografia d'ella i el seu pare i un text on explica la seva experiència.

«Quan va morir el meu pare fa 7 mesos, els sanitaris es contagiaven per estar de vacances o visitar als seus familiars. Hem passat d'herois a assassins i còmplices. I ara Dr. Simón, sense un polsim de vergonya, diu que els sanitaris es contagien menys perquè tenen 'un millor comportament fora del seu espai de treball'..

El meu pare va morir perquè NO li vau donar el material de protecció homologat i NO vau realitzar un pla de prevenció adequat, veient el que estava ocorrent en altres països des de gener. Mentrestant, vostè mantenint la calma i Espanya morint.

I ara hi ha menys contagis perquè hem après a treballar sense la seva ajuda, amb més mitjans que fa uns mesos, sí, però alguns dies amb EPIS de qüestionada bona qualitat. Jo també sóc metgessa i sofreixo cada dia aquestes manques dels EPIS.

Deixi de faltar al respecte a tots els sanitaris i a tots els espanyols. Perquè gràcies a ells continuem vius mentre les expertes institucions i tots els equips polítics estan ocupats amb les seves guerres d'egos. Repeteixo una vegada més, que no em posiciono amb cap partit polític, amb cap color. De l'únic color que sóc és del marró brillant dels ulls del meu pare. Cuidi les seves paraules, si us plau. Perquè hi ha moltes persones que se n'han anat per culpa de la seva mala gestió. I moltes famílies que sofrim haver de llegir aquests menyspreus.

Atentament: Marta Pérez López, la filla del Dr. Luis Antonio Pérez Suárez, qui sí que va saber mantenir la calma i va fer el seu treball sense la seva correcta ajuda i sense la seva protecció, i així i tot, va salvar moltes vides».


Comentaris

envia el comentari