Sanitat admet que les hospitalitzacions preocupen però la situació «no és comparable» a la primavera

«Qualsevol increment ens indica que cal seguir treballant per controlar la transmissió»

Dos treballadors de l'Hospital de Campdevànol protegits contra la Covid al passadís del centre mèdic
Les hospitalitzacions segueixen preocupant a Sanitat | cedida

El Ministeri de Sanitat admet que els preocupen les dades d'hospitalitzacions per coronavirus, però insisteix que la situació «no és comparable» amb la de la primavera.

Durant la roda de premsa d'aquest dilluns, la secretària d'Estat de Sanitat, Silvia Calzón, ha insistit que els indicadors s'han de valorar en conjunt i que només mirant la incidència acumulada podria pensar-se que «estem en la mateixa situació o pitjor quan està clar que la disparitat de xifres es deu a la identificació de més casos».

Malgrat això, ha remarcat que qualsevol increment s'analitza i indica que «cal seguir treballant per controlar la transmissió de la infecció». Calzón també ha explicat que la majoria de rebrots que hi ha actualment estan relacionats amb l'àmbit familiar i amb reunions d'oci entre amics i familiars.

En relació als casos de reinfecció, ha afirmat que s'estan estudiant i que, en tot cas, «no deixa de ser una situació bastant excepcional».

L'ús de mascaretes podria reduir la 'dosi infecciosa' del virus

Des de l'inici de la pandèmia els experts han defensat la mascareta com un mètode que ajuda a combatre el coronavirus. Ara però aquestes podrien proporcionar una espècie d'immunitat tot ajudant que s'emmalalteixi menys per la Covid-19. És a dir, utilitzar mascaretes podria arribara reduir la dosi infecciosa a què està exposada una persona cada dia gràcies al seu filtratge.

Així ho han manifestat un grups d'acadèmics en un article publicat a 'New England Journal of Medicine' i que recull el diari britànci 'The Telegraph' on s'explica que tot i que aquesta teoria no està provada, l'ús de les mascaretes permetria reduir la gravetat de la Covi-19. De fet, assenyalen que podria aconseguir que una part de les noves infeccions fossin asimptomàtiques, segons recull 'elNacional'.

De confirmar-se aquesta teoria, l'ús de les mascaretes arreu del món podria aconseguir alentir la propagació del virus mentre s'espera a que es crei una vacuna eficaç que pugui combatre el coronavirus. En l'article s'explica que la 'dosi infecciosa', és a dir, la quantitat de virus a la qual una persona està exposada a l'inici de la infecció, pot determinar quina serà la gravetat de la malaltia. 


Comentaris

envia el comentari