YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Sanitat avisa dels 3 possibles estats d'alarma que es poden implantar a Espanya

Fernando Simón manifesta que «s'aplicarà el que s'hagi d'aplicar»

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón
El Ministeri de Sanitat estudia tres opcions per tornar a decretar l'estat d'alarma | El Periódico

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha avisat durant la roda de premsa d'aquest dilluns que, entre les mesures per fer front a la Covid-19, segueix en peu la possibilitat d'imposar nous confinaments allà on sigui necessari. El govern espanyol considera que s'estan aplicant les «mesures adequades» per evitar la propagació del virus, però que davant un increment en el nombre de contagis, el confinament «és la millor defensa». 

Què passarà a Espanya si la situació sanitària s'agreuja?

Simón ha advertit que no dubtaran en decretar l'estat d'alarma si la situació sanitària se segueix agreujant. Les autoritats tenen molt estudiada la situació, i faran el que sigui necessari per evitar una onada tan greu com la del mes de març. És per això que l'epidemiòleg ha exposat les tres opcions d'estat d'alarma que es podrien posar en pràctica: 

  • Es pot sol·licitar l'aplicació d'un estat d'alarma per tota una comunitat autònoma.
  • Un estat d'alarma més limitat, per una zona en concret.
  • Un estat d'alarma més generalitzat, com el que ja va patir Espanya els mesos passats.

Cada nivell es decidirà segons com evolucionin els diversos brots. Després de remarcar la importància d'escollir l'actuació adequada en cada moment, Simón ha assenyalat que fins ara els governs autonòmics «estan fent una feina excel·lent» per detectar els contagis de forma precoç i controlar la transmissió del virus. «Si es veu que la transmissió supera les capacitats actuals amb les eines legals que tenen les comunitats, s'aplicarà el que s'hagi d'aplicar», ha dit. 

En cas que el govern tornés a establir una quarantena, sigui de forma generalitzada o més restringida per zones, cap ciutadà podria desplaçar-se lliurement pel país si no disposa d'un certificat que ho justifiqui per raons laborals, de salut o d'una emergència. Segons la llei, es podria «limitar la circulació o permanència de persones o vehicles en hores i llocs determinats, o condicionar-les al compliment de certs requisits». 


Comentaris

envia el comentari