El ministre de Sanitat, Salvador Illa, i Fernando Simón en una roda de premsa a la Moncloa

Sanitat no té «constància» de cap cas de la nova variant de la Covid-19 a Espanya

El Regne Unit ha reconegut que una segona variant encara més virulenta de la nova soca de la Covid-19 ja està corrent pel seu país

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha assegurat aquest dimecres que les autoritats sanitàries espanyoles no tenen de moment «constància» de cap cas relacionat amb els nous ceps de coronavirus detectades a Regne Unit i Sud-àfrica. «No tenim constància que a Espanya hi hagi casos de la nova soca», ha comentat el ministre aquest dimecres en roda de premsa després de la reunió del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS), en el qual comunitats autònomes i Ministeri de Sanitat han continuat treballant en el pla de vacunació contra COVID-19, que comença aquest diumenge.

En relació a aquests nous ceps del virus, el ministre ha defensat que Espanya «és el segon país de la Unió Europea que més seqüenciació genòmica fa» sobre el coronavirus. De la mateixa forma, ha avançat que l'Institut de Salut Carles III (ISCIII), juntament amb la Direcció General de Salut Pública del Ministeri, «actualitzaran el pla de seqüenciació de ceps per a estar preparats i detectar al més aviat possible aquests casos si es produeixen».

Una segona variant, encara més virulenta

Divendres passat, el ministre de Salut de Sud-àfrica, Zweli Mkhize, va anunciar la identificació d'una variant del virus SARS-*COV-2, actualment denominada 'variant 501.V2', i va informar que en la segona ona de contagis el virus s'està propagant d'una forma més ràpida. Aquest dimecres, el ministre de Salut britànic, Matt Hancock, ha anunciat que s'han trobat a Regne Unit dos casos d'aquest cep. Mentrestant, Regne Unit continua bregant amb una variant oposada en el seu propi territori que ha provocat un augment dels contagis en la zona aquest d'Anglaterra en resultar, previsiblement, més transmissible.

Situació compliaca, d'altra banda, la que viu actualment Itàlia. El país ja ha comunicat un cas del nou coronavirus a les seves terres i, més enllà d'aquesta notícia, avui mateix han explicat que una altra persona ha donat positiu en el virus sense haver viatjat al Regne Unit. Per tant, es tractaria d'un cas originat íntegrament a Itàlia i a través del qual s'explicaria que el nou virus ja està corrent pel país.