La sanitat concertada torna a la vaga a partir d'aquest dimecres

Afectarà el personal d'infermeria, auxiliars i administració durant els dies 3, 4 i 5 d'abril

Imatge d'arxiu de la darrera concentració de metges a Tarragona | Caralp Mariné

La sanitat concertada de Catalunya tornarà a la vaga aquesta setmana, a partir del dimecres 3 d'abril i fins divendres. Durant els dies 3, 4 i 5 d'abril, els sindicats de Comissions Obreres (CCOO), la Unió General de Treballadors (UGT) i el sindicat d'infermeria SATSE s'han posat d'acord per aturar màquines davant el que consideren «una discriminació injustificada entre els diferents professionals del sistema». L'aturada afectarà el personal d'infermeria, auxiliars i administració, i reivindica la vigència dels acords que es van signar el novembre.

Els sindicats convocants entenen que «les darreres accions de les patronals del sector sanitari concertat han trencat el marc legal de negociació» amb els professionals, fet que «posa en risc l'efectivitat dels acords assolits a la negociació» del darrer conveni col·lectiu. Segons el manifest que han elaborat, «s'han tancat nous acords que destinen partides econòmiques a qüestions no tractades a la negociació» del novembre. Consideren que, per tant, les millores aconseguides ara es troben en risc.

«Aquest conveni és l'únic instrument per fixar les condicions de treball sense discriminar ningú»

Els professionals que faran vaga han alertat que el conveni SISCAT, aquell que protegeix i emmarca les condicions actuals de la sanitat concertada, «és l'únic instrument per fixar les condicions de treball sense discriminar cap col·lectiu». «Sempre ha estat l'eina per garantir els drets econòmics, socials i laborals de tots els treballadors», afegeixen els sindicats convocants de la vaga al manifest.

Els acords concrets que consideren en risc són els increments de les retribucions dels anys 2019 i 2020, la reducció de la jornada laboral, el cobrament de la retribució variable, la baixa per incapacitat temporal al 100% des del primer dia, l'equiparació entre professionals de l'atenció primària i l'hospitalària, i blindar les millores socials aconseguides via signatura. Hospitals del territori com el del Vendrell ja han anunciat la seva adhesió a la protesta.

També et pot interessar


Comentaris

envia el comentari