IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Sanitat demana no consumir un producte per les possibles reaccions al·lèrgiques

La Xarxa d'Alerta Alimentària Europea (RASFF) va alertar de la situació a l'AESAN

Imatge d'arxiu d'un supermercat
Alerten de la possible reacció al·lèrgica del producte | PIXABAY

Són moltes les persones que aquests dies de confinament aprofiten per a omplir més que mai el rebost, per així, evitar les visites al supermercat el màxim possible.

Ara bé, si ets intolerant a la lactosa, has de mirar bé si has comprat les hamburgueses vegetals congelades 'The Oumph! Burguer', de la marca Food For Progress en els paquets de 2x113g i 20x113g, ja que contenen llet i podrien generar greus problemes a les persones intolerants. Aquesta és una marca molt coneguda a Europa i, per tant, poden ser moltes les persones les quals disposin del producte als seus congeladors.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

El producte és procedent del Regne Unit

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha estat l'encarregada d'emetre l'avís al país, després de detectar la presència de llet i que, aquesta, no s'hagi especificat com cal en l'etiquetatge del producte. Concretament, aquestes hamburgueses especials per aquelles persones que opten per no menjar carn, han estat elaborades a Suècia, tot i que el producte és procedent del Regne Unit.

El risc no afecta a tots els consumidors

Cal destacar que va ser la Xarxa d'Alerta Alimentària Europea (RASFF), la qual va alertar de la situació a l'AESAN a partir d'una notificació enviada a totes les autoritats sanitàries. En el cas d'Espanya, el producte afectat ha estat distribuït en gran part a la comunitat de Madrid. Malgrat que aquest alerta, recorden que només suposen un risc per a la salut de les persones intolerants o al·lèrgiques a la lactosa, de no ser així, es poden consumir sense cap mena de problema.


Comentaris

envia el comentari