YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Sanitat obre la porta: Possibles noves prohibicions per Nadal a Espanya

En cas que la situació empitjori, no es descarta endurir les mesures

Mercat de Nadal de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant 2020
Les mesures podrien endurir-se de cara a Nadal si la pandèmia empitjora a Espanya | Catalunya Diari


Males notícies de cara a Nadal, ja que Sanitat hauria parlat ja de la possibilitat de tornar a endurir les mesures de cara a les festes en cas que l'evolució del coronavirus a Espanya en els pròxims dies vagi a pitjor. Així ho ha confirmat avui mateix 'La Sexta', segons sembla, amb informació proporcionada per fonts de Sanitat.

El detonant d'aquesta informació es va donar el divendres. Després de moltes jornades mantenint la corba d'incidència de la Covid en baixada, divendres va patir un petit repunt, el que significa que les dades han empitjorat i podrien seguir fent-ho en aquests dies.

Si bé és cert que no hi ha res confirmat de moment, segons aquesta informació del mitjà citat, els alts càrrecs de Sanitat i el govern espanyol estaran molt pendents de l'evolució de les dades en aquests dies i els de la setmana vinent. En cas que la situació evolucioni a pitjor, podrien endurir les mesures especials que hi ha imposades per Nadal.

De moment, valoraran les dades oficials que es donin avui. Si torna a pujar la corba, podria ser un indicatiu que la pandèmia ataca de nou amb força. No obstant això, no és aquesta l'única dada que importarà, ja que amb la informació d'un sol dia poques conclusions es poden treure. Com hem dit, Sanitat haurà d'observar de ben a prop les dades de tota aquesta setmana i part de la següent per determinar si serà necessari o no endurir les mesures.

Cal tenir en compte també que en les últimes setmanes hi ha hagut dies en què ha pogut produir-se una major transmissió de virus, com ara el cap de setmana del 'Black Friday' o els quatre dies del pont de desembre. Ara seria quan els contagis d'aquestes dates començarien a notar-se. El que si sembla clar és que, en cas que sigui necessari, el Govern estaria disposat a modificar les restriccions per Nadal, endurint.


Més llibertat de mobilitat i reunions de fins a 10 persones per Nadal

Malgrat que cada comunitat té ara les seves pròpies restriccions, el govern de Sánchez va establir per a tot Espanya un seguit de mesures especials per als dies clau de les festes de Nadal.

Com ja se sap, de moment, es permeten reunions de fins a 10 persones, es dona llibertat de moviment entre comunitats —sempre que sigui per reunir-se amb persones de cercles pròxims— i s'allarga l'hora del toc de queda, encara que en això les comunitats són finalment les que tenen potestat per fixar l'hora exacta a la qual es permet tornar a casa.

Especificant una mica més, ara mateix les reunions familiars de fins a 10 persones es permeten durant els dies 24, 25, 31 de desembre i 1 de gener. A més, es demana que les persones siguin del mateix grup de convivència i de no més de dues bombolles.

Pel que fa a l'ampliació de l'horari del toc de queda fins a les 1.30 hores, de moment, és efectiva per a les nits del 24 al 25 de desembre i del 31 del mateix mes a l'1 de gener, per ser les dues nits més especials de les Festes. A més, en la nit de Reis, aquelles comunitats amb toc de queda a les 22.00 hores poden decidir allargar-lo fins a les 23.00 hores.

Cal recordar que el que ara es diu tampoc és una cosa del tot nova, ja que fa uns dies, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ja va avisar que podrien endurir les restriccions de Nadal, si la pandèmia evoluciona a pitjor.


Comentaris

envia el comentari