El Ministeri de Sanitat retira un lot d'Espidifen 400 mg per un problema de qualitat

Les autoritats han informat que s'ha detecat que un dels sobres d'aquest lot conté una volandera metàl·lica

Medicament amb el lot afectat
Sanitat ha retirat un lot d'Espidifen per contenir un element metàl·lic en un dels sobres. | Cedida

El Ministeri de Sanitat, mitjançant l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris, ha informat que el lot 370.535 del medicament 'Espidifen 400 mg granulat per solució oral gust menta (20 sobres)' presenta un problema de qualitat, de manera que s'ha procedit a la seva retirada. Segons sembla, un dels sobres d'aquest lot conté una volandera metàl·lica.

Un cop detectat l'error de qualitat, l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris ha procedit a la retirada del lot complet d'aquest producte, que ja es trobava en la cadena de distribució, per tal de ser retornat al seu laboratori. Així mateix, també s'ha donat la veu d'alerta i s'ha procedit a informar a través de diferents canals.

Es recomana als consumidors que comprovin si han adquirit algun medicament d'aquest lot

Tot i això, les autoritats sanitàries han recomanat als consumidors que comprovin si han adquirit algun medicament del lot afectat i, en cas que sigui així, no el consumeixin i retornin el producte a la farmàcia on podran canviar-lo per un lot diferent. Concretament, el lot afectat havia estat comercialitzat pel laboratori Zambón.

Finalment, l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris ha procedit a informar les comunitats autònomes perquè aquestes siguin les encarregades de fer un seguiment de la retirada dels medicaments afectats, que s'efectuarà en les pròximes hores.

Ibuprofèn, principal component de l'Espidifen

Tal com es recull en el document publicat pel Ministeri de Sanitat espanyol, el principal component del medicament en qüestió és l'ibuprofèn, un component habitual en fàrmacs antiinflamatoris que es fa servir, sobretot, en adults i adolescents a partir dels 14 anys.

En aquest sentit, fa més d'un any que a Espanya no es comercialitzen medicaments amb aquest component amb una dosi de 600 mil·ligrams, ja que es va detectar que la dosi recomanada per alleujar dolors lleus és de 400 mil·ligrams, tres vegades al dia.

No obstant això, es poden adquirir medicaments com l'Espidifen en farmàcies sense recepta mèdica, sempre a partir dels 400 mg. Aquests antiinflamatoris són recomanats en pacients que no requereixen un seguiment mèdic i que presenten símptomes lleus.


Comentaris

envia el comentari