Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El confinament per coronavirus durarà almenys 14 dies

Sanitat treballa en uns tests ràpids de diagnòstic de coronavirus

Les proves estan limitades de moment als casos greus
El confinament per coronavirus durarà almenys 14 dies
Les proves estan limitades de moment als casos greus | Catalunya Diari

El Ministeri de Sanitat treballa en un projecte per realitzar tests ràpids de diagnòstic del coronavirus  en coordinació amb les comunitats autònomes. Les proves estan limitades de moment als casos greus, al contrari del que recomana l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

L'objectiu d'aquest projecte és que els tests arribin a una població més àmplia, inclosos col·lectius vulnerables i també aquelles persones que estan en règim domiciliari i tenen símptomes. El Ministeri, però, no ha concretat terminis.

[predef]catdiari-grup-de-facebook-580[/predef]

Denúncies ciutadanes respecte a les proves

No són poques les persones que han denunciat a la xarxa el fet de tenir símptomes de coronavirus i no poder-se fer la prova per saber si estan malalts, alguns d'ells retreuen que els polítics sí que es facin el test, limitat de moment a aquelles persones amb problemes respiratoris i símptomes greus.

En aquest sentit, el test que Sanitat  estudia  acabaria amb aquesta problemàtica, permetent a les persones aïllades al seu domicili realitzar-se la prova de covid-19 i sortir de dubtes.

'App' mòbil contra el coronavirus a Catalunya

La Generalitat, per la seva banda, ha presentat també aquest dimecres una 'app' mòbil per detectar casos de coronavirus des de casa i poder fer seguiment dels malalts. Amb el nom 'Stop covid-19', l'eina està disponible de moment pels dispositius Android, tot i que s'espera que ho estigui també aviat per iOS.