Sant Jordi 2021 al Parc Sant Jordi

El Sant Jordi més surrealista: Cues de repartidors per portar llibres signats a domicili

Els usuaris poden sol·licitar títols de Lorena Franco, Javier Cercas i Eduardo Mendoza a la Casa del Llibre

La diada de Sant Jordi del 2021 ha deixat una imatge inèdita fins ara. Repartidors a domicili de Glovo han fet cua durant el matí a llibreries com la Casa del Llibre del Passeig de Gràcia de Barcelona per portar exemplars a casa dels qui ho sol·licitin. A més, els usuaris han tingut la possibilitat de rebre signat el seu exemplar en el cas de tres títols concrets: 'El último verano de Silvia Blanch' (Planeta), de Lorena Franco; 'Independencia' (Tusquets), de Javier Cercas, i 'Transbordo en Moscú' (Seix Barral), d'Eduardo Mendoza. Segons han explicat treballadors de la Casa del Llibre a l'ACN, l'establiment ha rebut durant el matí una cinquantena de comandes a través de l'aplicació.

Segons ha anunciat Glovo en un comunicat, l'objectiu és «reinventar-se» i «adaptar-se» a la situació. Més enllà dels títols signats, també es poden comprar la resta de llibres disponibles a la Casa del Llibre.

«Ganes de Sant Jordi»

Cues des de primera hora i "moltes ganes de Sant Jordi" entre els ciutadans que s'han apropat a alguns dels punts de parades de llibres i roses perimetrats del centre de Barcelona. El bon temps i el desig de tornar a gaudir de la festa després del Sant Jordi confinat de l'any passat han fet sortir molta gent al carrer. Des de primera hora s'han format cues als punts d'accés, on es controla que no se superi l'aforament establert i hi ha dispensadors de gel hidroalcohòlic. Un cop dins, la imatge ja no és gaire diferent d'un Sant Jordi qualsevol. Això sí, alguns llibreters i editors es mostren sorpresos del volum de vendes dels últims dies i també d'aquest matí. Tot i l'absència de parades a la Rambla, l'anar i venir de gent és constant.

Amb mascareta i fent cua, però amb moltes ganes, centenars de persones omplen aquest matí els punts perimetrats habilitats per a parades de llibres i roses de Barcelona. Al passeig de Gràcia la fila de ciutadans esperant per entrar s'ha format ja des de poc abans que obrissin portes, a les deu. Una cua que avança àgil perquè dins el moviment de gent és fluid i en un sol sentit.

«És Sant Jordi, no ens podíem quedar a casa», manifesten l'Alícia, el Toni i la Rosalía, tres joves amics que encara recorden el Sant Jordi tancats a casa de l'any passat. Avui, diuen, és "un dia d'alegria, encara que calgui fer una hora de cua", cosa que per ara no succeeix. «Millor això que res, millor que l'any passat!», reiteren.