Sant Jordi ja té nova data: se celebrarà el 23 de juliol

El sector del llibre i el Gremi de Floristes han acordat que la festivitat es faci finalment a l'estiu

Sant Jordi ja té nova data. La cèlebre festa del llibre i la rosa se celebrarà finalment el 23 de juliol d'aquest 2020. Sempre que la crisi del coronavirus ho permeti, la festa es durà a terme amb totes les condicions de seguretat, tant pels paradistes com per la ciutadania, tal com ha avançat aquest dimarts el Gremi de Llibreters de Catalunya. 

Aquesta serà doncs la data del Sant Jordi alternatiu davant la impossibilitat que se celebri el 23 d'abril, amb l'estat d'alarma encara en vigor. Amb tot, els dos actors implicats assumeixen que llavors «encara s'hauran de mantenir mesures de distància social per protegir la salut de tots», i s'ofereixen a les administracions públiques i autoritats sanitàries per trobar «les fórmules i escenaris més adequats per celebrar-ho amb les màximes garanties».

Animen a celebrar el Sant Jordi a casa

D'altra banda, la Cambra i el Gremi  han animat a celebrar el proper dia 23 d'abril el Sant Jordi «a casa». Es refermen així en les manifestacions fetes dilluns pel Gremi de Llibreters -en resposta al conseller d'Interior Miquel Buch- en el sentit que no tenia «cap sentit» plantejar obrir les llibreries el  23 d'abril, mentre estigui vigent el confinament.

Amb tot, també van defensar i han tornat a insinuar avui que, malgrat estiguin «amb la  persiana baixada», les llibreries «no s'aturen» i per això «la millor manera d'ajudar és comprant llibres -'a casa'- a través dels llocs web dels establiments». Això sí, ho fan sense entrar en la discussió sobre si els llibres s'han 'd'apadrinar' per recollir quan s'aixequi el confinament o s'ha de fomentar el seu enviament tot i la situació actual.