Un gos abandonat.

Santa Oliva ha recollit dotze gossos abandonats a la via pública al llarg del 2022

El cost per al consistori ha estat de 4.356 euros

L'Ajuntament de Santa Oliva ha anunciat que durant tot l'any 2022 els serveis municipals han hagut de recollir dotze gossos abandonats. Unes tasques que han suposat un cost de 4.356 euros per a les arques municipals. Els animals que no tenen xip identificatiu s'han de traslladar a la protectora de Torredembarra.

Des de l'Ajuntament lamenten que tot plegat suposa un cost econòmic important i «hores laborals perdudes dels membres de la brigada». Per això han fet una crida a les famílies perquè «meditin la compra d'un animal per caprici», especialment ara que arriba el Nadal.

«Els animals de companyia no són un regal de Nadal i cal pensar bé amb totes les responsabilitats que comporta tenir una mascota», afegeixen. En aquest sentit, informen que les protectores «tenen una saturació d'animals» i demanen que es valori l'opció d'acollir un animal abans de comprar-ne un altre.

Es deroga l'ordenança municipal de gestió de residus de construcció

Per altra banda, a l'últim ple municipal l'Ajuntament de Santa Oliva es va aprovar la derogació de l'ordenança de gestió de residus de la construcció. La decisió es va prendre per tal d'actualitzar-la a la normativa actual i agilitzar els tràmits, segons el govern local. S'elimina així l'obligatorietat de presentar el certificat de gestor de residus en obres menors o domèstiques.

Garantir la correcta gestió dels residus de la construcció ha deixat de ser una competència gestionada pels ens locals. D'això s'encarreguen ara els gestors de residus autoritzats. Aquesta exigència municipal provocava al ciutadà haver de realitzar un tràmit burocràtic i una despesa econòmica per a fer petites obres o millores a casa.

Els residus d'obres menors generats es poden portar a la deixalleria comarcal, situada al polígon industrial els Masets de Bellvei. L'ordenança que ara s'ha derogat es va aprovar el 2008.