Miki Núñez

Santa Úrsula manté els actes culturals programats i avança horaris de dos concerts

Els xous de Miki Núñez i l'Orquestra Di-Versiones començaran a les 21.00 i les 19.00 hores, respectivament, per tal de complir amb les normes del Procicat

Malgrat les noves restriccions i normatives derivades de la pandèmia del coronavirus, la Fira de Santa Úrsula tira endavant i celebrarà l’edició 2020 tal com estava previst. Entre dimarts 20 d’octubre i diumenge 25, la ciutat de Valls acollirà una nova entrega d’aquest esdeveniment marcadament «cultural», i no comercial, tal com remarquen els organitzadors, amb uns aforaments que ja s’havien adaptat al 50% en espais coberts i a percentatges encara inferiors en espais delimitats i habilitats a l’aire lliure, complint així tots els protocols establerts pel Govern.

Això sí, la Fira haurà de modificar els horaris de l’esperat concert de Miki Núñez, el 23 d’octubre, que s’avança una hora i començarà a les 21.00 hores al Centre Cultural; i de l’Orquestra Di-Versiones, el dissabte 24, que passa a les 19.00 hores, al Pati, per tal de garantir que tots els espectacles i concerts programats acabin a les 23.00 hores. La sessió de pel·lícules castelleres, per la seva banda, tindrà tres projeccions diàries —divendres 23 i dissabte 24, a les 19.45, 20.30 i 21.15 hores— en lloc d’una de contínua, mentre que els programes en directe de 'Catalunya Ràdio' i 'Rac1' també requeriran reserva d’entrada prèvia al web de l’Ajuntament.

Tal com recorden des del consistori, la Fira de Santa Úrsula d’enguany «no serà una fira per passejar i tastar les descobertes que cada any acostuma a oferir el centre històric o el Fornàs». Amb això, remarquen que «no hi haurà paradetes de cap mena de producte casteller ni de cap altre tipus, ni les atraccions de la Fira Castells ni les dels firaires del Fornàs». Els responsables, que des del primer instant han treballat per fer de la Fira un espai segur, ja ho havien previst així, ja que la normativa obligava a desenvolupar els actes en espais delimitats i amb aforament limitat, motiu pel qual s’havia activat l’actual sistema de reserva prèvia d’entrades gratuïtes a preus simbòlics o benèfics.

Vuit actes amb localitats esgotades

Ara mateix, la Fira ha exhaurit les localitats en vuit activitats: la presentació dels gegants petits, les visites guiades als indrets castellers, el debat entre els caps de colla i concert amb els grallers Canya d’Or, els concerts de Miki Núñez i Doctor Prats i la carretillada. Alhora, també s’han acabat les entrades per a l’acte de cloenda al Pati, amb les balladetes extraordinàries del seguici cerimonial de Valls. En aquest cas, però, es podran seguir a través de 'TAC12', que retransmetrà en directe l’acte, diumenge 25 d’octubre a partir de les 18.00 hores. La televisió pública del Camp de Tarragona ha preparat també el programa especial ‘La cursa del 3 de 9’, que s’emetrà el mateix diumenge a les 13.00 hores i que vol commemorar la històrica diada castellera de Santa Úrsula 2019.

Pel que fa a La Petita Casa de la Festa, s’ha distribuït el 40% de l’aforament disponible i, per tant, encara resten moltes entrades per a aquesta activitat gratuïta i de marcat caire familiar.