«El que passarà a Espanya en els pròxims dies serà clau. Que ningú es relaxi», avisen els experts

Els experts avisen de com avançarà la pandèmia a Madrid

Dos treballadors de l'Hospital de Campdevànol protegits contra la Covid al passadís del centre mèdic
L'Hospital de Campdevànol ha prohibit gairebé totes les visites a pacients ingressats | cedida

La situació epidemiològica a Madrid continua sent objecte de debat. Les últimes dades ofertes pel govern d'Isabel Díaz Ayuso van donar peu a la falsa creença que la situació en la comunitat ha millorat; una cosa que ja han desmentit els propis professionals sanitaris.

En un intent de justificar l'absència de mesures més restrictives davant el Ministeri de Sanitat i la població en general, la Comunitat de Madrid va presumir del suposat enfonsament d'ingressos hospitalaris a la regió.

«Es desplomen els ingressos hospitalaris per COVID en l'última setmana (-66%) i baixen també en les UCI (-11%). Invertim la tendència també durant el cap de setmana: menys ingressos que fa set dies. La nostra estratègia sanitària funciona» escrivia la presidenta.

L'expert Santiago Moreno desmenteix el tuit d'Isabel Díaz d'Ayuso

No obstant això, la pandèmia a Madrid no està ni molt menys controlada. El cap del servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Ramón y Cajal, Santiago Moreno, ha volgut deixar-ho ben clar i llançar una advertència.

«El nombre d'hospitalitzacions és encara elevat però es compensa amb les altes. Això pot crear la falsa idea que s'estan ingressant molts menys pacients. Aquest cap de setmana hem tingut menys pacients que el passat», ha afirmat Moreno a 'Hora 25' de Cadena SER.

Tot i això, el que si ha descartat Santiago Moreno per complet és que aquest descens es degui a les recents mesures implantades per Isabel Díaz d'Ayuso. «El que no es pot pretendre és creure que les mesures establertes fins ara són les responsables del fet que hagi millorat la situació, si és que ha millorat. No ha donat temps a cap mesura a reflectir-se en cap millora encara» ha desmentit l'expert.

Santiago Moreno adverteix del que passarà si no s'aproven noves restriccions

L'expert ha advertit que en aquests moments la pressió hospitalària pot ser menor, però no descarta que la situació pugui empitjorar greument en els pròxims dies.

«Pot ser que ens trobem en una vall de l'onada i que d'aquí a uns dies assistim a un nou rebrot» ha assegurat el doctor. Per aquesta raó, Santiago Moreno considera que aplicar noves restriccions és extremadament necessari, encara que no s'arrisca a determinar quines serien les correctes.

«Que necessitem mesures addicionals a les quals s'estan adoptant per a controlar la situació a mi no tinc cap dubte. Quin és l'abast de les mesures és el més difícil d'establir. La dificultat està a buscar un equilibri entre el que s'exigeix per a disminuir la transmissió i el que és permissible des del punt de vista social i econòmic» ha resolt l'expert.


Comentaris

envia el comentari