L'entitat Societat Civil Catalana (SCC) va reclamar aquest dimecres, 30 de setembre, que es retiri la retribució econòmica com a expresident de la Generalitat a Quim Torra. L'entitat ha denunciat que en els «menys de tres anys» que Torra ha estat al càrrec s'ha dedicat «en cos i ànima» a «trencar la convivència» entre els catalans i a enfrontar-se amb l'Estat Espanyol, fruit de la qual cosa, opina, ha estat inhabilitat.
Ara, «si ningú no hi posa remei, pretén continuar cobrant el 80% del sou, 120.000 euros anuals, 8.500 mensuals». L'entitat considera «intolerable» aquest fet i, per bé que admet que la llei no preveu la retirada de la retribució, opina que la situació de Torra és anàloga a la d'un funcionari suspès de sou i feina.
SCC demana votar «massivament» a opcions constitucionalistes a les properes eleccions al Parlament
Aquesta no és la última petició que ha fet Societat Civil Catalana (SCC) en els últims dies, que en l'àmbit polític han estat protagonitzats en gran part per la inhabilitació de Quim Torra i el nomenament de Pere Aragonès com el seu substitut al capdavant del Govern de la Generalitat.
SCC ha reclamat també «posar fi» a una «etapa de fractura social, empobriment i vergonya» votant «massivament» a opcions constitucionalistes a les properes eleccions al Parlament. Després que el Tribunal Suprem (TS) hagi confirmat la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, SCC ha avalat la mesura en creure que Torra va tenir des d'un principi una conducta «partidista» impròpia d'unes institucions que haurien de complir l'estricta «neutralitat».
L'entitat ha apuntat que amb la inhabilitació conclouen més de dos anys d'una presidència «estèril» amb «absoluta paràlisi institucional». «Torra representa l'última baula política de la cadena de despropòsits inaugurada fa una dècada», han apuntat. També ha assegurat que Torra simbolitza a la «perfecció la decadència política, social i econòmica en què els successius governs independentistes han sumit a Catalunya». També han lamentat que el «secessionisme porta massa anys volent situar-se per sobre de l'estat de dret, ignorant reiteradament qualsevol resolució judicial desfavorable».