rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Seat considera que el català és un «dialecte»

La Plataforma per la Llengua, ONG dedicada a la promoció del català com a eina de cohesió social, ha denunciat aquest fet després de mantenir una xerrada telefònica amb 'SEAT Informa'
Imatge del Seat Tarraco presentat a l'amfiteatre de Tarragona | SEAT

 

Primera controvèrsia en relació a la presentació del ‘Seat Tarraco’. La marca automobilística, que va presentar el passat dimarts, 18 de setembre, el seu nou model SUV, s’ha instal·lat al centre de la polèmica a Catalunya en assegurar que no incorporen al català al seu sistema multimèdia perquè el consideren un «dialecte».

 

És el que s’extreu, de fet, d’una frase textual durant una trucada telefònica de l’entitat Plataforma per la Llengua al servei d’atenció de SEAT. Ha estat en aquest context, doncs, on la marca hauria explicat que els cotxes no incorporarien el català perquè «no hi haurà versió en dialectes». La companyia, al fil de la qüestió, ha al·legat que només fa servir les llengües oficials per país.

 

La polèmica entre SEAT i el català

La Plataforma per la Llengua, ONG dedicada a la promoció del català com a eina de cohesió social, ha denunciat aquest fet després de mantenir una xerrada telefònica amb 'SEAT Informa', el servei d’atenció al client de la firma. En aquest context, doncs, les mateixes fonts de SEAT han acabat al·legant que «segurament» el nou vehicle tampoc no disposarà dels manuals d’ús del cotxe en català, tot i ser obligatori per llei.

 

La Plataforma per la Llengua ha acabat anunciant en un comunicat que lamenta el «menyspreu» de SEAT al català, després que la marca anunciés a finals de l’any passat que adaptaria els seus cotxes al mercat catalanoparlant. Quelcom que no sembla ser així, sempre segons esmenta l’entitat denunciant.

 

El SEAT Tarraco, presentat a Tarragona

La presentació de caràcter mundial es va dur a terme a la Tarraco Arena Plaça (TAP) , tot i que el cert és que el procés de producció no es durà a terme a la planta de Martorell. La marca, de fet, s’endú la fabricació íntegra del nou vehicle a Wolfsburg.