Una de les motocicletes 'MO' d'ús compartit de Seat de color negre i vermell en la seva presentació

Seat estrena a Barcelona el seu servei de mobilitat compartida amb vehicles 100% elèctrics

La companyia oferirà un servei de 'motosharing' a través d'una APP, i també un de subscripció

Seat ha posat en marxa aquest dijous el seu primer servei de mobilitat compartida a Barcelona amb el desplegament d'una flota de 632 motos 100% elèctriques. A través de la marca Seat MÓ, presentada el passat mes de juny, el grup automobilístic oferirà dos tipus de serveis amb l'objectiu «d'assegurar la mobilitat individual a tots els ciutadans», tal com ha expressat en un comunicat.

El primer consisteix en una plataforma de 'motosharing', similar a la que ofereixen companyies com eCooltra o Yego, entre d'altres. El segon es basa en un model de subscripció que permet tenir accés a una moto per setmanes o per mesos sense necessitat de permanència. Aquesta última opció també estarà disponible per a patinets elèctrics.

El servei de 'motosharing' de Seat, disponible amb una APP

Pel que fa al servei de 'motosharing', Seat ha desenvolupat una aplicació mòbil que permet localitzar les seves motos elèctriques i desbloquejar-les. En el bagul del vehicle hi haurà dos cascs, gorres d'un sol ús i tovalloletes hidroalcohòliques com a mesura de protecció contra la covid-19. A banda, les motos seran desinfectades amb un producte que protegeix els vehicles, eliminant possible virus, microbis, bacteris i fongs, segons assegura la companyia.En relació amb el model de subscripció, Seat permet l'opció de tenir accés a una moto per setmanes o mesos, pagant una tarifa que inclou l'assegurança del vehicle, el manteniment, un casc i un canvi de bateria setmanal, tot plegat sense necessitat de permanència. El cost d'aquest servei és de 75 euros setmanals o 200 mensuals. En cas que la moto es llogui trimestralment, aquest import passa a 150 euros mensuals. El model de subscripció, segons apunta Seat, és per a un usuari, extensible a una persona addicional.

El model de subscripció també estarà disponible en els dos models de patinet elèctric que ha desenvolupat l'empresa. Es tracta del model eKickscooter 25, que es pot utilitzar per 15 euros a la setmana o 40 euros al mes, i del model eKickscooter 65, que té un preu de 25 euros setmanals o 75 euros mensuals.


Segons Seat, la implementació d'aquests nous serveis garantirà la mobilitat fins i tot en dies de restricció de tràfic després de la posada en marxa de la Zona de Baixes Emissions. Pel responsable de Seat MÓ, Lucas Casasnovas, el llançament d'aquests productes "reforça el compromís de Seat amb la nova mobilitat urbana i suposa un pas més en l'objectiu de treballar per una mobilitat més accessible i assequible pels ciutadans, especialment els joves".