Seat compensarà els seus treballadors amb una paga extra de 400 euros en reconeixement a la «flexibilitat mostrada durant la crisi de la covid-19». En un comunicat publicat aquest dilluns, el fabricant d'automòbils subratlla que la plantilla va demostrar «un gran compromís» durant la pandèmia i agraeix als empleats la seva tasca durant l'últim exercici. El complement, que s'abonarà aquest pròxim 15 d'abril, compensarà l'absència de la paga extra que cada any rebien els treballadors en funció dels beneficis de l'empresa. En el conveni col·lectiu firmat el 2016, direcció i sindicats van pactar que la plantilla rebria un plus en funció dels resultats del grup, però Seat va tancar el 2020 amb números vermells per la covid-19.
El president de la companyia, Wayne Griffiths, assegura que aquest 2021 serà necessària la mateixa flexibilitat per superar la restricció de semiconductors durant el primer trimestre, però es mostra optimista pel que fa a l'evolució dels resultats. «L'objectiu del 2021 és tornar a tenir beneficis gràcies a la millor gamma de models de la nostra història i seguir compensant la feina dels professionals de l'empresa», apunta.
[predef]catalunya-diari-625[/predef]
L'any 2020, Seat va perdre 339 MEUR, una xifra que contrasta amb el benefici rècord de 445 MEUR registrar en l'exercici anterior. La companyia va atribuir la caiguda a la crisi de la covid-19 i a les despeses relacionades amb les emissions. Durant l'últim any, l'automobilística amb seu a Martorell va entregar 484.000 vehicles, un 27,4% menys respecte a l'exercici anterior.
CCOO defensa la instal·lació de la fàbrica de bateries al Baix Llobregat
El sindicat CCOO defensa que el Baix Llobregat és l'espai idoni per fer aterrar el fabricant de bateries que volen impulsar el govern espanyol de la mà de Seat, Volkswagen i Iberdrola a través dels fons europeus. La prioritat del sindicat era que el projecte aprofités les plantes que Nissan deixarà buides a la Zona Franca aquest any, però "les dificultats d'encaix amb el procés de reindustrialització urgeix la cerca d'alternatives». En aquest sentit, des de CCOO asseguren que el Baix Llobregat és «el millor emplaçament per proximitat, per desenvolupament del parc de proveïdors, per infraestructures, per cultura industrial i per la coexistència d'actors experimentats al territori».
Segons el sindicat, aquesta iniciativa és «estratégica» per al desenvolupament de la mobilitat elèctrica, per convertir el Baix Llobregat «en un dels territoris més industrialitzats d’Europa» i per fer de Catalunya un «centre de referència en tecnologies d'electromobilitat».
«Permetria impulsar el canvi de model productiu que transformaria el sector de la indústria de l'automoció, encara basada en combustibles fòssils, tot incorporant tecnologia digital, connectivitat aplicada i sostenibilitat ambiental», asseguren.