Seat produirà un miler menys de cotxes a Catalunya per culpa del 21-D

La fàbrica de vehicles està situada al municipi de Martorell (Baix Llobregat)

Línia de muntatge del Seat León a la planta de Martorell.
Línia de muntatge del Seat León a la planta de Martorell | CatalunyaDiari.cat

Les conseqüències del procés independentista es poden veure a tot arreu. Tot i això, també sembla que hi ha afectacions per les eleccions convocades per aquest dijous. La fàbrica de Seat de Martorell (Baix Llobregat) produirà un miler menys de cotxes per culpa dels comicis, ja que pararà durant vuit hores la producció.

  

Segons publica 'La Información', l'impacte que tindran les eleccions catalanes a les empreses, comença a veure's reflectit. En aquest sentit, la fàbrica de Seat localitzada a Martorell, suspendrà la producció des de les 9.45 hores fins a les 17.45. Aquest horari va ser pactat entre la direcció i els sindicats. A més, aquesta ordre compleix amb la indicació feta pel Ministeri espanyol d'Ocupació.

Vuit hores de parada per anar a votar

En l'ordre establert pel ministeri els treballadors tenen dret a quatre hores de la seva jornada laboral, per anar a votar als col·legis electorals. La firma de cotxes ha explicat que les persones que facin el torn de matí treballaran de 05:45 a 9:45 mentre que la jornada laborar de la tarda ho farà de 17:45 a 21:45.

Imatge d'una treballadora a la planta Seat de Martorell
Imatge d'una treballadora a la planta Seat de Martorell | Catalunya Diari

 


Segons va explicar Matías Carnero, president del Comitè de Seat, les vuit hores que estarà tancada la planta es traduiran en la producció d'«un miler menys de cotxes». Igualment, l'empresa ha assegurat que la producció final no es veurà afectada.

Seat a Martorell

Seat va construir un centre logístic automatitzat a la planta de Martorell (Barcelona) on s'emmagatzema components, amb una capacitat total de 119.000 caixes i una alçada màxima de 43,7 metres, el que el converteix en el magatzem més alt d'Espanya. Està previst que les obres d'aquesta instal·lació, es converteixin en el pilar del Centre Logístic de Seat a l'últim trimestre del 2018.

El vicepresident de Producció de l'automobilística, Andreas Tostmann, ha destacat que la posada en marxa d'aquest nou centre logístic 100% automàtic «demostra que Seat és una empresa de referència en totes les àrees de la indústria 4.0». El magatzem de Seat té una superfície total de 5.700 metres quadrats i es divideix en dues instal·lacions.

La planta de Martorell és la més gran del país, amb una superfície de 2.800.000 metres quadrats. A més, la seva producció diària supera les 2.000 unitats i xifren que les vendes de la marca de vehicles van ser de 449.000 cotxes durant l'any 2016. 


Comentaris

envia el comentari