IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La fàbrica de Seat a Martorell registra les millors dades d'exportació del sector

No obstant això, a partir de l'estiu, la producció dels models León i Arona es traslladarà a Algèria

La planta Seat de Martorell, en una imatge d'arxiu
La planta Seat de Martorell, en una imatge d'arxiu | CEDIDA

Tot i les males llengües que advertien d'una caiguda de l'economia catalana després de l'1-O,  sembla que al sector de l'automòbil no s'ha viscut així. De fet, Barcelona ha registrat, durant el primer trimestre de l'any, les millors dades d'exportació del sector. 

No obstant això, la resta de concessionàries de l'Estat sembla que no ha tingut la mateixa sort, ja que les vendes han baixat considerablement respecte a l'any passat. Així doncs, i segons informa 'El Confidencial', mentre que la fàbrica de Seat situada a la capital catalana està tenint un gran èxit, la resta de fàbriques de la marca estan començant a patir. 

  

Seat, l'empresa que més ha augmentat a Catalunya

Segons el citat mitjà, el sector de l'automòbil a Barcelona va aconseguir vendes a l'exterior per més de 1.500 milions d'euros durant el mes de març, el que suposa un rècord històric per a l'empresa i un augment del 40% dels ingressos respecte a l'any passat, segons dades del Ministeri d'Economia. 

Així ho demostra l'empresa que més ha augmentat les seves vendes a Catalunya, Seat, la qual ja va informar recentment que havia batut el rècord de vendes durant el primer trimestre del 2018 amb un total de 139.200 vehicles venuts, el que suposa un 18,7% més, respecte a l'any anterior. 

A més, aquest mes de març va trencar la barrera dels 60.000 vehicles venuts, una fita mai vista. Unes dades que aconsegueix gràcies als «volums històrics exportats a Alemanya, Regne Unit, Algèria, Austràlia i Suïssa», segons senyala la mateixa companyia. 
 

La producció dels models León i Arona es traslladarà a Algèria

Així doncs, l'elevat nivell de producció i de vendes ha comportat que la fàbrica ubicada a Martorell es vegi obligada a treballar més dissabtes i diumenges durant els mesos d'abril i maig, sobretot pel que fa als models Ibiza, Arona i León. 

No obstant això, les bones notícies no duraran molt més temps, ja que la companyia ja ha anunciat que la producció dels models León i Arona es traslladarà a Algèria a partir d'aquest mateix estiu. 
 


Comentaris

envia el comentari