Pla tancat d'una treballador de Seat a la línia de producció del Seat León, a la fàbrica de Martorell

Seat reprèn la producció dilluns amb l'objectiu de fabricar 6.000 cotxes més dels que preveia abans de l'estiu

La planta de Martorell, tancada durant el mes d'agost, recupera els dos torns de la línia de l'Audi A1 i farà sis torns addicionals els dissabtes

Seat reprèn la producció dilluns amb millors perspectives i la intenció de produir 6.000 cotxes més en acabar l'any del que preveia abans de l'estiu. A partir de la setmana que ve, la planta de Martorell recupera els dos torns que tenia abans del confinament per la línia de l'Audi A1 (la línia 3). A més, l'automobilística farà sis torns addicionals en caps de setmana. Així, els treballadors treballaran cada dissabte del mes de setembre, excepte el dia 12, que coincideix amb el pont de la Diada de Catalunya.

Segons el nou pla de producció de la multinacional automobilística a Martorell, la planta treballarà amb dos torns a la línia 1, que fabrica l'Ibiza i l'Arona, amb tres torns a la línia 2, que s'ocupa del León i el nou Cupra Formentor, i amb dos a la línia 3, encarregada de produir l'Audi A1.

Fonts consultades de Seat expliquen a l'ACN que en l'últim trimestre de l'any es podrien afegir més torns addicionals en cap de setmana com els d'aquest setembre, tot i que dependrà de les necessitats de producció derivades de la demanda de vehicles que hi hagi al mercat.

Inversió de 5.000 milions d'euros a Catalunya durant els pròxims cinc anys

Seat preveu invertir 5.000 milions d'euros a Catalunya en els pròxims cinc anys en projectes I+D per desenvolupar nous models i equips i instal·lacions a la planta de Martorell i aconseguir electrificar la gamma. Tot i admetre que aquest any ha estat un dels «més difícils en la història de Seat», l'empresa té la intenció que Seat fabriqui cotxes elèctrics a partir del 2025 a Martorell, i també preveu la contractació de més de 100 persones per treballar al SEAT:CODE, el centre de desenvolupament de software que s'ubicarà a la Rambla de Barcelona

A més, Seat també va anunciar en les darreres setmanes que llançarà el nou model 'el-Born' sota la marca Cupra i un nou sistema de motos compartides per Barcelona. 'el-Born' és un cotxe dissenyat i desenvolupat totalment a Barcelona que es fabricarà a Zwickau, Alemanya, i arribarà al mercat l'any que ve.