El secretari general de l'Ajuntament de Tarragona, Joan Anton Font, s'ha mostrat disposat a acudir a la «comissió del 155», que celebrarà la primera sessió el pròxim 22 de gener. Font és un dels noms tarragonins presents al llistat de compareixents d'aquesta comissió del parlament de Catalunya.
[predef]tarragona-digital-84[/predef]
Joan Anton Font, en declaracions a aquest mitjà, ha assegurat que «si una comissió del parlament em cita, tinc el deure d'assistir-hi. Per tant, si es formalitza la sol·licitud de compareixença, i tant que hi assistiré».
El secretari general de l'Ajuntament de Tarragona ha afirmat que «aquesta comissió és necessària. Els catalans tenim dret a conèixer el cost real i les conseqüències d'aquesta actuació», en referència a l'aplicació de l'article 155 de la constitució espanyola a la Generalitat de Catalunya el mes d'octubre de l'any 2017.
«L'aplicació del 155 va ser contrària als més elementals principis de democràcia»
Font ha manifestat que «l'aplicació del 155 va ser molt negativa, contrària als més elementals principis de democràcia, i contrària al mateix esperit de la constitució». Sobre aquest darrer punt, el de «l'esperit de la constitució», l'alt funcionari tarragoní ha volgut precisar que «el 155 no és inconstitucional. No pot ser-ho, està a la Constitució. El que sí que ho és ha estat la seva aplicació. El 155 en cap cas habilita a dissoldre un parlament o a cessar els òrgans de govern autonòmic».
Així mateix, i en referència a les peticions d'un 155 «perpetu», com demanen formacions polítiques com Vox, Joan Anton Font ha explicat que «es tracta d'una estratègia política. Personalment hi estic oposat. Però entenc que els que defensen la integritat del territori espanyol com un principi que està per sobre de la resta de drets fonamentals i llibertats públiques, i fins i tot per sobre del principi de democràcia, en defensin l'aplicació. Pels qui no ho defensen, no ho entenc».