Pla obert del secretari general de la UGT, Pepe Álvarez

El secretari general de la UGT parla sobre l'increment del salari mínim: «És una merda»

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts que el SMI sigui de 965 euros

El secretari general de la UGT, Josep Maria Álvarez, ha assegurat aquest dimarts que l'augment del Salari Mínim Interprofessional (SMI) de 15 euros «és una merda». Ho ha dit aquest dimarts al matí en una entrevista a RNE, en què ha advertit el govern espanyol que, si no vol mobilitzacions, l'SMI ha d'arribar als 1.000 euros a partir del pròxim mes de gener.

En aquest sentit ha dit que aquesta opció no és negociable. «No transigirem», ha alertat. Així mateix, durant l'entrevista a la ràdio publica espanyola, Álvarez s'ha mostrat convençut que el govern central derogarà la reforma laboral que es va comprometre a impulsar a l'inici de la legislatura. «Serà abans que acabi el mes de novembre», ha dit.

Així mateix, el secretari general d'UGT s'ha mostrat confiat que la pròrroga dels ERTO que s'ha aprovat aquest dimarts serà l'última. En aquest sentit, ha assenyalat que el text que s'ha tirat endavant al Consell de Ministres «és millor que el que es plantejava al principi». Tot i això, ha recordat que cal començar a acompanyar els ERTO de formació.

El Consell de Ministres aprova augmentar el salari mínim fins als 965 euros

Les paraules del secretari general de la UGT arriben el dia en què el Consell de Ministres ha aprovat l'augment de 15 euros mensuals del Salari Mínim Interprofessional (SMI). Així, segons l'acord que van tancar fa un parell de setmanes l'executiu espanyol i els sindicats, a partir d'ara el SMI serà de 965 euros. Aquest increment tindrà efectes retroactius des de l'1 de setembre.

En una compareixença davant els mitjans al Palau de la Moncloa després de la reunió del Consell de Ministres, la vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha assenyalat que el govern espanyol «ja es posa a treballar» per complir l'objectiu que l'SMI representi el 60% del salari mitjà d'aquí a dos anys, quan acabi la legislatura.

D'altra banda, en la reunió del Consell de Ministres d'aquest dimarts, el govern espanyol també ha aprovat la pròrroga dels Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) fins al 28 de febrer. Cal recordar que el passat dilluns, l'executiu de Pedro Sánchez va arribar a un acord 'in extremis' —a només tres dies del venciment de la pròrroga vigent— amb sindicats i patronals.