Argimón: «Que no estiguem com a la primera onada no vol dir que estiguem bé»

El secretari de Salut Pública creu que no és «oportú» fer concentracions

Pla general de la Via Laietana de Barcelona sense cotxes i amb persones fent un passeig, fent esport o passejant el gos
Argimon ha insistit que cal reduir la interacció social | Catalunya Diari

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, assegura que el dret a la manifestació està «garantit» per la Diada però creu que no és «oportú» fer concentracions. Segons ha afirmat en una entrevista a TV3, «per molt que s'adoptin totes les mesures» de seguretat i protecció com la mascareta o la distància «també s'ha d'evitar tota la mobilitat que comporten les concentracions».

Preguntat per la situació de la pandèmia a Catalunya, Argimon ha insistit que cal «reduir la interacció social» i que la barrera de 200 en el risc de rebrot és un risc «molt alt". Tot i que és «similar» als inicis del mes d'abril en plena onada epidèmica, també ha matisat que la situació no és «ni de bon tros» com en la primera onada. 

«El fet que no estiguem com a la primera onada no vol dir que estiguem bé», ha afegit. En aquest sentit, ha admès que estan «amoïnats" perquè la taxa d'infecció té «molt a veure» en com seran els contagis a l'escola o la feina. Segons ha apuntat, les escoles serien «l'últim» que es tancaria si la situació empitjora.

El secretari de Salut Pública ha insistit també en la importància que els contactes estrets d'un positiu facin quarantena, tant si són positius com si no ho són.  

L'ANC limitarà l'aforament de les concentracions de la Diada

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha explicat aquest dilluns que es limitarà l'aforament de les concentracions de la Diada d'aquest any i que només hi podran accedir les persones que s'hagin inscrit prèviament, per poder mantenir les mesures de seguretat necessàries davant la pandèmia del coronavirus.

«No volem que aquesta Diada sigui multitudinària. L'objectiu no és que sigui multitudinària ni que hi hagi aglomeracions; al contrari. Però sí volem defensar el dret de manifestació i expressió política i donar un missatge polític l'11 de setembre», ha afirmat en una entrevista d'Europa Press.

Paluzie ha detallat que hi haurà unes 90 concentracions presencials a tot Catalunya, en les quals es respectarà «escrupolosament les instruccions sanitàries que recomana el Govern» i que tindran un aforament limitat en funció de l'espai i com a màxim reuniran 500 persones.

Seran concentracions estàtiques amb dos metres de distància entre les persones, es repartirà gel hidroalcohòlic, la màscara serà obligatòria, les pancartes i cartells seran d'ús individual i no es podran compartir, no es podrà menjar durant l'acte, i fins i tot en alguns casos es prendrà la temperatura dels participants.


Comentaris

envia el comentari