IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El comerç alerta que la meitat de les empreses del sector estan en perill per la crisi del coronavirus

Les principals associacions comercials espanyoles asseguren que no poden afrontar les despeses i demanen ajuda al govern espanyol

Llogar un comerç suposa un cost de 275 euros mensuals per cada metre quadrat
El sector comercial demana la complicitat del govern espanyol per afrontar la crisi. | CEDIDA

Les principals associacions espanyoles de comerç han informat el govern espanyol de la incapacitat dels comerços per a afrontar les despeses corrents, especialment els lloguers dels locals comercials, davant el tancament i el confinament per l'emergència sanitària provocada pel coronavirus. Les entitats comercials han fet aquest anunci a través d'un comunicat, fet públic aquest diumenge.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

En el text, han sol·licitat al govern espanyol que estimuli la renegociació bilateral dels contractes dels lloguers comercials i permeti la condonació de rendes. Així mateix, han avisat que la reducció dels ingressos provocarà el tancament de fins al 50% de les empreses i la destrucció de centenars de milers de llocs de treball en el sector del comerç.

El manifest ha estat signat per la Confederació Espanyola de Comerç (CEC); l'Associació Espanyola de Centrals de Compra (ANCECO); les associacions de detallistes, serveis i restauració AMICCA, COMERTIA, ACOTEX i EURELIA, i la Federació Espanyola de Comerciants d'Electrodomèstics (FECE). Totes elles representen a més de la meitat de tot el comerç.


Comentaris

envia el comentari