Imatge d'arxiu d'una pilota de futbol en un estadi

L'esport català porta el tancament decretat per la Generalitat al TSJC

La UFEC ha iniciat una recollida de firmes per reivindicar el sector esportiu, amb el lema 'L'Esport és un servei essencial. Som part de la solució'

El sector esportiu català no es resigna a continuar aturat i per això, aquest matí, ha presentat un recurs davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra la resolució SLT/2700/2020, de 29 d’octubre, que va decretar el tancament dels equipaments esportius des del passat divendres, en el marc de les mesures per contenir la pandèmia de Covid-19 a Catalunya. Segons ha informat el diari 'Ara', la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) oferirà aquest migdia una roda de premsa on explicarà els detalls del recurs.

En aquest sentit, la UFEC ha iniciat una recollida de firmes per reivindicar el sector esportiu, amb el lema 'L'Esport és un servei essencial. Som part de la solució'. L'objectiu d'aquesta campanya és difondre que «l'esport incideix directament en la millora de la salut, en l’educació i la formació, en la inclusió social de col·lectius desfavorits, en la lluita per la integració social i la igualtat d’oportunitats, així com contra el racisme, la violència i el dopatge»

La UFEC denuncia que es condemna «a mort» el sector

Sobre el tancament de l'esport decretat per la Generalitat, el president de la UFEC, Gerard Esteva, es pregunta per què «si nosaltres hem fet els deures, si nosaltres som segurs, si els índexs científics objectius ens diuen que la taxa de contaminació està en el 0,28%, per què ens tanqueu i condemneu a mort un sector que és essencial en la lluita contra la Covid-19?». En aquest sentit, el sector recordar que la seva activitat suposa el 2,1% del PIB català, ocupant més de 80.000 persones.  

Esteva ha afegit que «el toc de queda suposava un toc de mort, però ara estem en una situació crítica. Que es tanquin totes les instal·lacions esportives significa que tanquen tots els clubs i tots els gimnasos. És una situació catastròfica». El president de la UFEC ha assegurat que la meitat dels clubs i les empreses del sector no podran sobreviure, una situació que ha titllat de «molt injusta».

Ajudes econòmiques de la Generalitat

Com ja ha fet amb altres sectors, la Generalitat obrirà els pròxims dies una línia d'ajudes econòmiques per a clubs esportius, amb una dotació de 10 milions d'euros. L'objectiu d'aquestes subvencions té l'objectiu de compensar la inactivitat dels clubs i ajudar-los a cobrir les despeses fixes que tenen.